Quest: Εκτόξευση κερδοφορίας στο α' τρίμηνο - Στα 216 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Quest: Εκτόξευση κερδοφορίας στο α' τρίμηνο - Στα 216 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις
Ο όμιλος Quest σε ενοποιημένη βάση κατά το α' τρίμηνο του 2021 κατέγραψε πωλήσεις € 216 εκατ., κέρδη EBITDA άνω των €18 εκατ. και κέρδη προ φόρων περί τα 14 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Quest σε ενοποιημένη βάση κατά το α' τρίμηνο του 2021 κατέγραψε πωλήσεις € 216 εκατ., κέρδη EBITDA άνω των €18 εκατ. και κέρδη προ φόρων περί τα 14 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας:

  • Αύξηση 46,2% στις πωλήσεις, 46,3% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA),106,2% στα προ φόρων κέρδη (ΕΒΤ) και 152,2% στα καθαρά μετά φόρων κέρδη (ΕΑΤ).
  • Τη διατήρηση των καλών χρηματοοικονομικών μεγεθών και τη συνέχιση των αναπτυξιακών επενδύσεών του.
Quest

Η καθαρή δανειακή θέση (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) του Ομίλου διαμορφώθηκε σε €22,78εκατ. έναντι -€10,2εκατ.στις 31/12/2020. Η μεταβολή από τις 31/12/2020, οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κεφαλαίου κίνησης, μία τάση που παρατηρείται κάθε χρόνο κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Οι επενδύσεις του Ομίλου στο Α ́ 3μηνο 2021ανήλθαν σε€2,92 εκ. Η πλειονότητα των επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών του κλάδου ταχυδρομικών υπηρεσιών. Τα κέρδη ΕΒΤ και ΕΑΤ περιλαμβάνουν και έκτακτα κέρδη ύψους €0,9 εκ. από την πώληση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία TEKA SystemsAE

Αποτελέσματα 3Μ 2021 ανά δραστηριότητα:

➢Προϊόντα Πληροφορικής (εταιρείες: Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line, iStorm, Clima Quest). Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021σημειώθηκε ισχυρή διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+64,1%),ενώ η EBT κερδοφορία τριπλασιάστηκε (+205,5%)σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.Ουσιαστικά πρόκειται για σύγκριση δυο διαφορετικών εποχών,πριν και μετά την πανδημία covid-19, με κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση της ζήτησης σε προϊόντα πληροφορικής και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.Η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους επί των πωλήσεων οφείλεται στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας,λόγω της αύξησης των πωλήσεων και ταυτόχρονης συγκράτησης των δαπανών.

➢Υπηρεσίες Πληροφορικής (UniSystems )Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021σημειώθηκεδιψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+24,3%),υπερδιπλασιασμός στηνπρο φόρων κερδοφορία (+137,7%)και βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Η ζήτηση υπηρεσιών πληροφορικής συνέχισε να αυξάνεται, εν μέρει και λόγω της πανδημίας που επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα η UniSystems λειτουργεί πιο αποδοτικά,με τη συγκράτηση χρηματοοικονομικών και λοιπών δαπανών.

➢Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ACS Courier). Στο Α’ τρίμηνο του 2021υπήρξε βελτίωση στις πωλήσεις (+24,5%),η οποία συνοδεύτηκε από μεγαλύτερη αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας(+41,1%). Η εταιρεία σταδιακά εξομαλύνει τις έκτακτες δαπάνες που προκάλεσε η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και επαναφέρει την κερδοφορία της πιο κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα.

➢Ηλεκτρονικές Συναλλαγές (Cardlink). Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021σημειώθηκεαύξησηστις πωλήσεις(34,6%) αλλά και υπερδιπλασιασμός της κερδοφορίας ΕΒΤ(+159%). Η εταιρεία δε βαρύνεται πλέον από τις έκτακτες δαπάνες που επέβαλε η συμφωνία (earnout) με τις δύο τράπεζες πελάτες της.Σταδιακά εμφανίζεται επίσης και η θετική επίπτωση από τη μεγαλύτερη διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει ακόμα πιο αισθητή μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και της εστίασης, καθώς και την επανάκαμψη του τουρισμού κατά τους ερχόμενους μήνες.

➢Παραγωγή Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (Quest Energy). Κατά το πρώτο τρίμηνο του2021οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν ελαφρώς μειωμένες(-4%) καθώςκαι ηπρο φόρων κερδοφορία (-5,5%)σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση, λόγω της μειωμένης ηλιοφάνειας σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider