Πώς θα ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου
Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε εστιατόρια και καφετέριες από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Με 6 άτομα ανώτατο όριο ανά τραπέζι στους εξωτερικούς χώρους και ωράριο λειτουργίας έως 11 το βράδυ αναμένεται να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα εστίασης στις 3 Μαΐου.

Επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών ενώ επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ορίζονται σύμφωνα με την διάταξή τους: 90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση. Παράλληλα πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια και είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού σε κάθε τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες που αναμένουν είναι υποχρεωτική (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ) όπως και η διενέργεια self test για το προσωπικό δύο φορές την εβδομάδα, (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος}.

«Ευελπιστούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες»

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι εκπρόσωποι της εστίασης έθεσαν και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης με κεφάλαιο κίνησης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και έλαβαν την απάντηση ότι πιθανότατα έως τέλος Μαΐου θα καταβληθούν.

«Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που έχουμε είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό κι ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και τη νίκη της κατά της πανδημίας θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με καλή θέληση όλα θα πάνε καλά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση,

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι «τα μέτρα όπως τα είδα είναι σε θετική κατεύθυνση και βελτιώνουν την εικόνα που είχαμε. Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την εφαρμογή τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider