Ελλάδα
08-04-2021 | 10:40

Ελλάκτωρ: Δέσμευση Reggeborgh για κάλυψη ομολογιακού και ΑΜΚ

Ελλάκτωρ: Δέσμευση Reggeborgh για κάλυψη ομολογιακού και ΑΜΚ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη δέσμευσή του ακόμα και για πλήρη κάλυψη του ομολογιακού δανείου (χρηματοδοτική «γέφυρα»), ύψους 50 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση έγκρισης της αύξησης κεφαλαίου στην προσεχή Γ.Σ., αλλά και την αγορά επιπρόσθετων μετοχών που θα προκύψουν από τυχόν αδιάθετα δικαιώματα μετόχων (πέραν της δεδομένης δικής της συμμετοχής) της ΑΜΚ ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε ο βασικός μέτοχος της Ελλάκτωρ, Reggeborgh

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ, την 7η Απριλίου 2021, παρέλαβε επιστολή του μετόχου Reggeborgh Invest B.V. με την οποία καθιστά γνωστή την πρόθεση συμμετοχής της στην έκδοση του νέου Ομολογιακού Δανείου της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και τη δέσμευση συμμετοχής της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ ΑΕ.

Συγκεκριμένα η Reggeborgh Invest δηλώνει ότι:

  • Προτίθεται να συμμετάσχει στο Ομολογιακό Δάνειο της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. ως ομολογιούχος δανειστής με το σύνολο του ποσού €50 εκατομμυρίων, υπό την προϋπόθεση έγκρισης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ Α.Ε., από την επικείμενη εξ' αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα λάβει χώρα την 22α Απριλίου 2021. Η αποπληρωμή του συγκεκριμένου δανείου θα λάβει χώρα με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ Α.Ε. η οποία όπως έχει γνωστοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο θα κατευθυνθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. μέχρι ποσού 100 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Δεσμεύεται να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ Α.Ε. εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής της όπως απορρέουν από την παρούσα μετοχική σύνθεση. Ταυτόχρονα και στην περίπτωση κατά την οποία μέτοχοι της Εταιρείας δεν ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους, θα αιτηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο αγορά επιπρόσθετων μετοχών που θα προκύψουν από τυχόν αδιάθετα δικαιώματα μετόχων σύμφωνα με διαδικασία που θα ορίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η συμμετοχή στην αύξηση με (α) εξάσκηση ίδιων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχών αδιάθετων δικαιωμάτων θα γίνει μέχρι του συνολικού ποσού των €50 εκατομμυρίων.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα ψήφου από τους υφιστάμενους μετόχους η Reggeborgh Invest B.V. δεν θα αναλάβει επιπρόσθετη συμμετοχή.
  • Η παραπάνω πρόθεση/δέσμευση δεν εμποδίζει την Reggeborgh Invest B.V. να αγοράσει επιπρόσθετες μετοχές και/η να συμμετέχει στην αγοραπωλησία δικαιωμάτων στο μέλλον, εφόσον κριθεί ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην επενδυτική της φιλοσοφία.

Παράλληλα, ο μέτοχος Reggeborgh Invest B.V. αιτήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις/δεσμεύσεις της στο ευρύ επενδυτικό κοινό, και να συμπεριληφθούν στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ Α.Ε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.