Επί τάπητος τα προβλήματα της εστίασης στην τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη - ΠΟΕΣΕ, τι ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επί τάπητος τα προβλήματα της εστίασης στην τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη - ΠΟΕΣΕ, τι ζήτησαν οι επαγγελματίες
Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος παραμένει κλειστός για σχεδόν 5,5 μήνες τόνισαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος παραμένει κλειστός για σχεδόν 5,5 μήνες τόνισαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Καββαθά, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα και για την επαναλειτουργία του κλάδου αλλά και για την επόμενη μέρα μετά το άνοιγμα. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του Κλάδου με ειδικό πρόγραμμα ενόψει της επανεκκίνησης καθώς αρκετές επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, παράταση μισθώσεων επαγγελματικής στέγης και απαγόρευση εξώσεων μέχρι 31/12/2021 καθώς και απαλλαγή Δημοτικών τελών για το διάστημα του lockdown με νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΕ, αναφέρθηκαν στους στους όρους και προϋποθέσεις επαναλειτουργίας του Κλάδου και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζήτησαν εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα του Κλάδου καθώς και χρηματοδότηση των αποστειρωτών αέρα για χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΠΟΕΣΕ ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανέφερε ότι είναι σχεδόν έτοιμο ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση της εστίασης, που όπως είπε χαρακτηριστικά “θα σας εκπλήξει ευχάριστα“. Παράλληλα ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των μισθώσεων των επαγγελματικών ακινήτων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΣΕ, ανέφερε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις επανεκκίνησης θα συζητηθούν με την συμμετοχή της ΠΟΕΣΕ ενώ οι εμβολιασμοί των εργαζομένων στον κλάδο είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Τέλος στηρίζει την ανάγκη εφαρμογής της Π.Ν.Π της 20.3.2021 για την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τέλη και φόρους προς τους ΟΤΑ για το διάστημα που ήταν και είναι κλειστές με κρατική εντολή ακόμη και με Νομοθετική Παρέμβαση ενώ εξετάζεται η χρηματοδότηση αποστειρωτών αέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider