Νέο πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναμένει η εστίαση – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναμένει η εστίαση – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Nέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος παραμένει κλειστός από τις αρχές Νοεμβρίου, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Από την πλευρά τους οι θεσμικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματιών του κλάδου που γνωρίζουν ότι τα καταστήματά τους θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, σημειώνουν στο insider.gr πως αναμένουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και γι' αυτή την περίοδο αλλά και όταν οι επιχειρήσεις τους επαναλειτουργήσουν.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του στη Βουλή σημείωσε πως είναι ήδη σε επαφή, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα «πρόγραμμα καινούριο ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο για την εστίαση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους ενισχύσουμε έτι περαιτέρω, εν όψει του ανοίγματος». Ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε: «πιστεύω, καλώς εχόντων των πραγμάτων και όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, δεν μπορώ να πω ημερομηνία, αλλά εν πάση περιπτώσει, πλησιάζουμε στο να ανοίξουμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο insider.gr επισημαίνει πως η ΠΟΕΣΕ έχει θέσει στον υπουργό τα ζητήματα του κλάδου που είναι από τους βαρύτατα πληττόμενους της πανδημίας καθώς και ότι αναμένει από την πλευρά του υπουργείου να εξειδικεύσει τον τρόπο ενίσχυσης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου. Ο κ. Καββαθάς, τονίζει ακόμη, την ανάγκη στον επόμενο κύκλο της επιστρεπτέας να δοθεί έμφαση στη στήριξη της εστίασης.

Για τους επιχειρηματίες του κλάδου που δεν έχουν ανοίξει ούτε μία ημέρα από τον Νοέμβριο και μετά, έχει μεγάλη σημασία, να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης και την επόμενη μέρα, αφού δοθεί το «πράσινο» φως για την επαναλειτουργία τους. Άλλωστε πολλές επιχειρήσεις, βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, τα λουκέτα σε αρκετές περιοχές της χώρας αυξάνονται καθημερινά και μόλις ανοίξει ο κλάδος, θα φανεί πόσες από εκείνες που «άντεξαν» το προηγούμενο διάστημα, θα μπορέσουν να διατηρηθούν σε λειτουργία και τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, παραμένει ερωτηματικό, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, ποια θα είναι η αντίδραση των καταναλωτών μετά την άρση των μέτρων, αν θα επισκεφθούν ξανά, άμεσα, τα καταστήματα εστίασης, καθώς και με ποιους περιορισμούς αυτά θα επαναλειτουργήσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider