Ευρωπαϊκές τράπεζες: Θα κλείσουν το 1/3 των υποκαταστημάτων την επόμενη τριετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Θα κλείσουν το 1/3 των υποκαταστημάτων την επόμενη τριετία

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αξιοποιούν την πανδημία για να κάνουν αλλαγές που οι επενδυτές επιζητούσαν για χρόνια: απολύσεις, μείωση δικτύου υποκαταστημάτων και μεταφορά πελατών στον διαδίκτυο.

Η γερμανική Commerzbank προχωρά σε μείωση του 1/3 του προσωπικού της στο εσωτερικό και κλείνει σχεδόν τα μισά υποκαταστήματά της μετά την πίεση του μετόχου Cerberus Capital Management. Συγχωνεύσεις στην Ιταλία και την Ισπανία αναμένεται να οδηγήσουν σε χιλιάδες «λουκέτα», μεταδίδει η WSJ. H συμβουλευτική Kearney προβλέπει ότι το 1/4 των 165.000 υποκαταστημάτων τραπεζών στην Ευρώπη θα έχουν χαθεί σε τρία χρόνια.

Οι τράπεζες είναι ένας από τους αδύναμους οικονομικούς κρίκους της Ευρώπης και υπήρξαν αργές στην αλλαγή. Σε σύγκριση με τις αμερικανικές, δυσκολεύονται να αντλήσουν υψηλά έσοδα για να στηρίξουν την πιστωτική επέκταση. Εισήλθαν στην κρίση της πανδημίας έχοντας συσσωρεύσει ένα βουνό μη εξυπηρετούμενου χρέους. Η πανδημία κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να δράσουν, με την ΕΚΤ να πιέζει τις τράπεζες να προβούν σε μεταρρυθμίσεις και να στρώνει το έδαφος για συγχωνεύσεις που θα μειώσουν τα κόστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider