Διεθνή
23-05-2020 | 09:26

Οι 5 εκατομμυριούχοι της Moderna που κέρδισαν από το «ράλι» της μετοχής

Μοιράσου το
Οι 5 εκατομμυριούχοι της Moderna που κέρδισαν από το «ράλι» της μετοχής

Επιστήμονες και στέλεχη της εταιρείας Moderna έγιναν πλουσιότεροι από το «ράλι» της μετοχής.

«Ράλι» έως και 30% κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna μετά τα θετικά μηνύματα για την πρώτη φάση του δοκιμαστικού εμβολίου για τον κορονοϊό.

Το πειραματικό εμβόλιο παρήγαγε με επιτυχία αντισώματα στους 45 εθελοντές, όπως δήλωσε η Moderna. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει δοκιμές φάσης-τρία τον Ιούλιο και να ξεκινήσει άμεσα ένα εμβόλιο για χρήση το φθινόπωρο.

Η Goldman Sachs αύξησε την τιμή στόχο της Moderna στα 105 δολάρια από 63 δολάρια τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι τα «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα της πρώτης φάσης βελτίωσαν την πιθανότητα έγκρισης του εμβολίου. Φυσικά μια μικρή ομάδα ανώτατων στελεχών και επιστημόνων της Moderna ξεκίνησαν να «χτίζουν» μια μικρή περιουσία την εν λόγω εξέλιξη.

Ποιοι είναι αυτοί που θα κερδίσουν από το «ράλι» της μετοχής:

 

 

Ο Robert Langer αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που είχαν το όραμα για την Moderna και φυσικά κατέχει υψηλή θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Συνολικά κατέχει 11.509.357 μετοχές της εταιρείας βιοτεχνολογίας συνολικού ύψους 920,7 εκατ. δολαρίων.

Από το «ράλι» της μετοχής της Moderna αποκόμισε ισχυρά κέρδη και ο Stephane Bancel, CEO της εταιρείας. O Bancel διαθέτει 7.348.167 μετοχές της εταιρείας ξεπερνώντας το μισό δισ. σε αξία.

Συγκεκριμένα ανέρχεται στα 587,85 εκατ. δολάρια.
 

 

Ο Timothy Springer έχει επενδύσει στη Moderna και είναι καθηγητής Ιατρικής στο Χάρβαρντ. Συνολικά διαθέτει 4.272.968 μετοχές της εταιρείας αξίας 341,83 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Stephen Hoge κατέχει 2.010.656 μετοχές της Moderna με συνολική αξία 160,8 εκατ. δολάρια.

Ο Lorence Kim είναι ο οικονομικός διευθυντής της Moderna και κατέχει 1.222.510 μετοχές της με συνολική αξία 97,8 εκατ. δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.