Τι προβλέπουν 5 επενδυτικοί οίκοι για τη Wall Street το 2020

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι προβλέπουν 5 επενδυτικοί οίκοι για τη Wall Street το 2020
Κάθε ισχυρός χρηματιστηριακός δείκτης ανά τον κόσμο εκτιμάται ότι θα αποχαιρετήσει το 2019 σε υψηλότερα επίπεδα από όταν το υποδέχθηκε.

Κερδοφόρο αποδείχθηκε το 2019 για τις μετοχές διεθνώς, καθώς, όπως επιβεβαιώνουν κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, για τη χρονιά που εκπνέει σε μερικά 24ωρα, ήταν πολύ δύσκολο να χαθούν περιουσίες στα χρηματιστήρια.

Κάθε ισχυρός χρηματιστηριακός δείκτης ανά τον κόσμο εκτιμάται ότι θα αποχαιρετήσει το 2019 σε υψηλότερα επίπεδα από όταν το υποδέχθηκε, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500, οδεύει προς την καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2013.

Ωστόσο, όπως προειδοποιούν αναλυτές και επενδυτές, το 2020 δεν αναμένεται να αποδειχθεί τόσο «τυχερό» όσο το 2019, καθώς εντείνονται οι προκλήσεις διεθνώς.

Tι προβλέπουν όμως 5 κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι για τη χρονιά που έρχεται;

Το Business Insider παρουσιάζει τις κορυφαίες προβλέψεις για το 2020:

Η Goldman Sachs θέτει τιμή στόχο τις 3.400 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προειδοποιεί για αύξηση του πολιτικού κινδύνου στις ΗΠΑ, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Όπως επισημαίνει, για τους επόμενους μήνες ο προεκλογικός «πυρετός» θα κινεί τα νήματα στις αγορές.

Η Goldman Sachs συστήνει επενδύσεις σε μετοχές με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο ακραίες αποτιμήσεις.

Η JP Morgan θέτει τιμή στόχο τις 3.400 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ αναγνωρίζει ότι η έκθεση των επενδυτών στις μετοχές βρίσκεται κοντά σε ιστορικά υψηλά. Για τη νέα χρονιά, προβλέπει αύξηση των εκροών κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων και ως αποτέλεσμα, ενίσχυση των εισροών κεφαλαίων στις μετοχές.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει επενδύσεις σε μετοχές που αφορούν στον κλάδο των επικοινωνιών, ενώ διαμηνύει πως απαιτείται προσοχή στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά την υπεραπόδοσή τους το 2019.

Η Bank of America θέτει τιμή στόχο τις 3.300 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει ότι βασικός καταλύτης της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς τη νέα χρονιά θα είναι οι προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το 2020:

α) τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από τα ομόλογα στις μετοχές

β) τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο

γ) το παγκόσμιο θα καταστεί τοπικό

δ) ο εμπορικός πόλεμος θα γίνει τεχνολογικός πόλεμος

Η Bank of America συστήνει επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου της βιομηχανίας, δεν απορρίπτει τον τεχνολογικό κλάδο και τους κλάδους επικοινωνιών και υγείας, συστήνει όμως να μην γίνουν επενδύσεις σε real estate και πρώτες ύλες.

Η Morgan Stanley θέτει τιμή στόχο τις 3.000 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020. Αναλυτικότερα, προβλέπει πως η αυξημένη ρευστότητα που ρέει, τη δεδομένη στιγμή, στις αγορές, θα οδηγήσει μέχρι τις 3.250 μονάδες τον S&P 500 ως τον Απρίλιο, ενώ από εκεί και ύστερα θα αρχίσει η πτώση του, όσο θα εξασθενεί η ρευστότητα στην αμερικανική αγορά.

Οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου συστήνουν επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς, όπως εξηγούν, έχουν ήδη απορροφήσει τους κινδύνους.

Η UBS θέτει τιμή στόχο τις 3.000 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει πως αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για «πανηγυρισμούς» σε ό,τι αφορά τις μετοχές, τελικά οι κίνδυνοι παραμένουν για τις αμερικανικές μετοχές.

Οι αναλυτές της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν πτώση του S&P 500 τους επόμενους μήνες. Η ανάκαμψή του δεν πρόκειται να έρθει πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται, με βιώσιμο τρόπο, η αμερικανική οικονομία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:45

Όμιλος Lavazza: Στα 3,9 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025

16:31

Κομισιόν για Χούθι: Μεγάλος κίνδυνος να εμπλέξουν την Υεμένη στον πόλεμο

16:21

Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό

16:18

Η Alpha Bank διατηρεί την κορυφή στο Private Banking με νέες διεθνείς διακρίσεις

16:08

Πιερρακάκης: «Θα στηρίξουμε τους πολίτες για όσο χρειαστεί με σχέδιο και ευθύνη»

16:00

Σε υψηλό άνω του 1 έτους ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Στο 2,8% τον Μάρτιο

15:57

Υπόθεση πόθεν έσχες Παναγόπουλου: Περαιτέρω έρευνα ζητά η Εισαγγελία Εφετών

15:54

Το Ισραήλ βομβάρδισε πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη

15:47

Οι Φιλιππίνες προμηθεύτηκαν σχεδόν 2,5 εκατ. βαρέλια ρωσικό πετρέλαιο

15:46

Προς το χειρότερο τρίμηνο από το 2024 το ευρώ λόγω ενεργειακής κρίσης

15:43

Διήμερο εκδηλώσεων στο Βασιλίτσι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «προς τιμήν των Ποντίων αδελφών μας»

15:40

Η Σερβία εξασφάλισε εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου για άλλους τρεις μήνες

15:32

Τρ. Πειραιώς: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής κτηνοτροφίας

15:29

Εκτός ελέγχου η διαδικτυακή βία στην Αφρική: Στο στόχαστρο οι γυναίκες

15:25

Τέμπη: Πρώτη απόφαση για αποζημίωση από το Δημόσιο - 400.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος

15:12

ΔΕΔΔΗΕ: Έναρξη θερινού ωραρίου της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης

15:12

Τεχεράνη: Ζημιές σε 131 ιστορικά κτίρια σε όλο το Ιράν από τον πόλεμο

15:08

Αλ Σίσι: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

14:53

Τραμπ: «Συνομιλούμε με ένα νέο, πιο λογικό καθεστώς στο Ιράν» - Νέες απειλές

14:45

Deal 29,1 δισ. δολαρίων στα τρόφιμα: Στα χέρια της Sysco η Jetro Restaurant Depot

14:43

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενεργειακό κόστος

14:37

Οι κλάδοι που ηγούνται της κούρσας των μισθών και οι «χρυσές» ειδικότητες με αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ

14:30

Wood για Ελλάδα: Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις - Στάση αναμονής με το βλέμμα στον τουρισμό

14:29

Κοκκινοπηλός Πρέβεζας: Ένα τοπίο που μοιάζει από άλλο πλανήτη

14:28

Η Συρία ανακοίνωσε «εκτεταμένη επίθεση» drones εναντίον των βάσεών της στα σύνορα με Ιράκ

14:26

H Κομισιόν ενέκρινε πακέτο 1,5 δισ. ευρώ για ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας

14:24

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε με ποιους θα κυβερνήσει και πώς

14:17

Τέλος στην «σιωπή» και την ανοχή - 43% αύξηση των καταγγελιών από εργαζόμενους για περιστατικά βίας και παρενόχλησης

14:07

Τσιάρας: Αναγκαία η λήψη μέτρων από την ΕΕ για τη στήριξη των παραγωγών απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις

14:06

East Village: Ποιότητα ζωής και έξυπνη διαβίωση μέσα στην Αθήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider