Επιχειρήσεις | Διεθνή
22-12-2019 | 09:04

Τι προβλέπουν 5 επενδυτικοί οίκοι για τη Wall Street το 2020

Μαρίνα Φούντα
Μοιράσου το
Τι προβλέπουν 5 επενδυτικοί οίκοι για τη Wall Street το 2020

Κάθε ισχυρός χρηματιστηριακός δείκτης ανά τον κόσμο εκτιμάται ότι θα αποχαιρετήσει το 2019 σε υψηλότερα επίπεδα από όταν το υποδέχθηκε.

Κερδοφόρο αποδείχθηκε το 2019 για τις μετοχές διεθνώς, καθώς, όπως επιβεβαιώνουν κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, για τη χρονιά που εκπνέει σε μερικά 24ωρα, ήταν πολύ δύσκολο να χαθούν περιουσίες στα χρηματιστήρια.

Κάθε ισχυρός χρηματιστηριακός δείκτης ανά τον κόσμο εκτιμάται ότι θα αποχαιρετήσει το 2019 σε υψηλότερα επίπεδα από όταν το υποδέχθηκε, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, ο S&P 500, οδεύει προς την καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2013.

Ωστόσο, όπως προειδοποιούν αναλυτές και επενδυτές, το 2020 δεν αναμένεται να αποδειχθεί τόσο «τυχερό» όσο το 2019, καθώς εντείνονται οι προκλήσεις διεθνώς.

Tι προβλέπουν όμως 5 κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι για τη χρονιά που έρχεται;

Το Business Insider παρουσιάζει τις κορυφαίες προβλέψεις για το 2020:

Η Goldman Sachs θέτει τιμή στόχο τις 3.400 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προειδοποιεί για αύξηση του πολιτικού κινδύνου στις ΗΠΑ, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Όπως επισημαίνει, για τους επόμενους μήνες ο προεκλογικός «πυρετός» θα κινεί τα νήματα στις αγορές.

Η Goldman Sachs συστήνει επενδύσεις σε μετοχές με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο ακραίες αποτιμήσεις.

Η JP Morgan θέτει τιμή στόχο τις 3.400 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ αναγνωρίζει ότι η έκθεση των επενδυτών στις μετοχές βρίσκεται κοντά σε ιστορικά υψηλά. Για τη νέα χρονιά, προβλέπει αύξηση των εκροών κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων και ως αποτέλεσμα, ενίσχυση των εισροών κεφαλαίων στις μετοχές.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα συστήνει επενδύσεις σε μετοχές που αφορούν στον κλάδο των επικοινωνιών, ενώ διαμηνύει πως απαιτείται προσοχή στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, μετά την υπεραπόδοσή τους το 2019.

Η Bank of America θέτει τιμή στόχο τις 3.300 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει ότι βασικός καταλύτης της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς τη νέα χρονιά θα είναι οι προεδρικές εκλογές.

Παράλληλα, εκτιμά ότι το 2020:

α) τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από τα ομόλογα στις μετοχές

β) τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο

γ) το παγκόσμιο θα καταστεί τοπικό

δ) ο εμπορικός πόλεμος θα γίνει τεχνολογικός πόλεμος

Η Bank of America συστήνει επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου της βιομηχανίας, δεν απορρίπτει τον τεχνολογικό κλάδο και τους κλάδους επικοινωνιών και υγείας, συστήνει όμως να μην γίνουν επενδύσεις σε real estate και πρώτες ύλες.

Η Morgan Stanley θέτει τιμή στόχο τις 3.000 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020. Αναλυτικότερα, προβλέπει πως η αυξημένη ρευστότητα που ρέει, τη δεδομένη στιγμή, στις αγορές, θα οδηγήσει μέχρι τις 3.250 μονάδες τον S&P 500 ως τον Απρίλιο, ενώ από εκεί και ύστερα θα αρχίσει η πτώση του, όσο θα εξασθενεί η ρευστότητα στην αμερικανική αγορά.

Οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου συστήνουν επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς, όπως εξηγούν, έχουν ήδη απορροφήσει τους κινδύνους.

Η UBS θέτει τιμή στόχο τις 3.000 μονάδες για τον S&P 500 στη Wall Street το 2020, ενώ προβλέπει πως αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για «πανηγυρισμούς» σε ό,τι αφορά τις μετοχές, τελικά οι κίνδυνοι παραμένουν για τις αμερικανικές μετοχές.

Οι αναλυτές της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν πτώση του S&P 500 τους επόμενους μήνες. Η ανάκαμψή του δεν πρόκειται να έρθει πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται, με βιώσιμο τρόπο, η αμερικανική οικονομία.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.