Ναυτεμπορική: Δεν έχουμε λάβει γνώση αιτήματος για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναυτεμπορική: Δεν έχουμε λάβει γνώση αιτήματος για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης
«Η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης και κοινοποιείται στην επιχείρηση 15 τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο», υποστηρίζει η διοίκηση.

«Δεν έχουμε λάβει γνώση αιτήματος για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία», υποστηρίζει η διοίκηση της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Eurobank κατέθεσε πριν από μερικές ώρες επίσημο αίτημα για υπαγωγή της εφημερίδας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Η εκδίκαση της αίτησης αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το λόγο έχει τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία αναμένεται να απευθύνει ερώτημα στην εισηγμένη, καλώντας την να σχολιάσει τις πληροφορίες προκειμένου να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Eurobank είχε καταγγείλει τα δάνεια της επιχείρησης πριν από μερικούς μήνες, ενώ η Ναυτεμπορική τελεί σε καθεστώς αναστολής για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία «δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης».

Σημειωτέον, συνεχίζει, ότι η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης και κοινοποιείται στην επιχείρηση δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο».

Η Ναυτεμπορική σημειώνει ακόμη ότι «η εταιρία δεν έχει λάβει γνώση αιτήσεως για την λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο υποβληθείσας αίτησης υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης», ενώ δεσμεύεται πως «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πληροφορηθεί το συντομότερο δυνατό εάν έχουν υποβληθεί οι ως άνω αιτήσεις, ώστε να ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider