Το εμβόλιο του Καλογρίτσα - Τι ζητούσαν και τι πήραν οι εκπρόσωποι της CCC από ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το εμβόλιο του Καλογρίτσα - Τι ζητούσαν και τι πήραν οι εκπρόσωποι της CCC από ΣΥΡΙΖΑ
Την μετάθεση της κατάθεσής του λόγω εμβολίου ζητάει με επιστολή στην Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο επιχειρηματίας του κατασκευαστικού κλάδου Χρήστος Καλογρίτσας.

Τη μετάθεση της κατάθεσής του, λόγω εμβολίου, ζητάει με επιστολή στην Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο επιχειρηματίας του κατασκευαστικού κλάδου Χρήστος Καλογρίτσας. Την ίδια ώρα ο μάρτυρας δικηγόρος Κυριάκος Τόμπρας - ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή Καλογρίτσα με Χούρι για να χρηματοδοτηθεί το τηλεοπτικό κανάλι που θα έφτιαχνε ο πρώτος-, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να δήλωσε σήμερα ότι η λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία CCC έγινε «ΣΥΡΙΖΑ friendly» επειδή  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποσχέθηκε να μετατρέψει με τροπολογία την εταιρεία (που υπαγόταν στο  νόμο 89) σε ναυτιλιακή,  ώστε να μην φορολογείται. Κάτι που όμως τελικά έπραξαν την 1η Απριλίου 2019, λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Ενώ η κυβέρνηση ΝΔ, αντιθέτως, της είχε περιορίσει τα προνόμια και έπρεπε να πληρώνει φόρους και πρόστιμο. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όμως ο Choury είχε ο ίδιος επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση καναλιού στην Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ικανοποίησε ποτέ την επιθυμία Χούρι να εξαλειφθεί ο όρος των εταιρειών που υπάγονται στο άρθρο 87, ο οποίος προβλέπει «να μετακομίζει»  το ΔΣ στην χώρα προέλευσης της εταιρείας (σσ στο Λίβανο)  15 μέρες κάθε μήνα. Οι εν λόγω πηγές ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι αυτό το αίτημα τελικά ικανοποιήθηκε, μόνο που προσθέτουν με νόημα ότι αυτό έγινε σε «ανύποπτο» χρόνο, τον Απρίλιο του 2019. Όπως είπε μάλιστα ο μάρτυρας λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του ερωτηθής για τη σχέση Σύρια- Καλογρίτσα: «Ο Καλογρίτσας δεν χρειαζόταν να πάρει ευλογία από την κυβέρνηση. Διότι ο Καλογρίτσας ήταν η ίδια η ευλογία της κυβέρνησης. Καλογρίτσας και κυβέρνηση ήταν ένα. Το White House δεν ρώτησα τι είναι γιατί θεώρησα αυτονόητο ότι είναι το Μαξίμου.  Ο κ. Μαρκόπουλος με ρώτησε στην τηλεόραση με ποιους μιλούσαν (σ.σ. οι Χούρι) και είπα με πολλούς στην κυβέρνηση. Άρα το White House τι να ήταν; Μιλούσαν με τόσους πολλούς στην κυβέρνηση που το White House ήταν χαρέμι»

Στο αίτημα Καλογρίτσα και το κώλυμα του εμβολίου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζητά γνωμάτευση γιατρού και εμμένει στην σειρά των μαρτύρων που έχει ήδη προκαθοριστεί ζητώντας ιατρική πιστοποίηση για την προσέλευση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα. Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης φέρεται  μάλιστα να είπε στην επιτροπή ότι αν δεν έρθει ο κ. Καλογρίτσας να μην προσκληθεί άλλος μάρτυρας.

Ο κ. Τόμπρας φέρεται να δήλωσε σήμερα ότι δεν είχαν ποτέ μιλήσει για κανάλι οι Χούρι και ο Καλογρίτσας πριν τους φέρει εκείνος σε συνάντηση.  Ο ίδιος προσκόμισε έγγραφο που υπεγράφη 6/5/2018 στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία – (φέρει τις υπογραφές Χούρι –Καλογρίτσα - Τόμπρα ) για να κλείσει η συμφωνία.

Ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο κ. Καλογρίτσας είπε στον Χούρι ότι δεν είναι αξιόπιστος στις τράπεζες και δεν έχει ρευστότητα τώρα. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τόμπρα, ο κ. Καλογρίτσας είπε στον κ. Χούρι ότι έχει ανεκτέλεστα έργα 300 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά να κοιτάξει να τα προεξοφλήσει για να επιστρέψει το ποσό (τα 3 εκ ευρώ) ή θα του βρει (ο Χούρι)  δουλειές στο εξωτερικό τις οποίες θα εκτελέσει και θα τα  συμψηφίσουν στο τέλος. 

Την ίδια στιγμή ο μάρτυρας διαβεβαίωσε ότι δεν τον έστειλε κανένα Μαξίμου τότε στον Καλογρίτσα, αλλά πήγε μόνος του. Όπως είπε, τα περί εμπλοκής του  Μαξίμου τα λέει ο Καλογρίτσας.  

Η επιστολή Καλογρίτσα

insider

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider