Στο επίκεντρο των αγοραστών το ελληνικό πενταετές ομόλογο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο επίκεντρο των αγοραστών το ελληνικό πενταετές ομόλογο
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί σήμερα το ελληνικό πενταετές ομόλογο και διαπραγματεύεται με απόδοση 1,649%, όταν πριν ένα μήνα είχε απόδοση 2,48%.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί σήμερα το ελληνικό πενταετές ομόλογο. Διαπραγματεύεται με απόδοση 1,649%, όταν πριν ένα μήνα είχε απόδοση 2,48%, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο χρεόγραφο.

Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει απόδοση 2,834% οριακά υψηλότερη από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Να σημειωθεί όταν πριν ένα μήνα το εν λόγω χρεόγραφο είχε απόδοση 3,56%.

Η κίνηση των ομολόγων δείχνει πως τα χαρτοφυλάκια που επενδύσουν στην Ελλάδα ποντάρουν στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Εκτός από το θετικό κλίμα, στο σημερινό ευρωπαϊκό περιβάλλον εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, οι επενδυτές φαίνονται πρόθυμοι να αποδεχθούν τον πρόσθετο κίνδυνο χώρας με σχετικά υψηλότερο premium ρευστότητας, δημιουργώντας μια τεχνική ζήτηση για το ελληνικό χρέος που θα στηρίξει περαιτέρω τα ομόλογα.

Οι επενδυτές θεωρούν πως εάν προκύψει μία ισχυρή νέα κυβέρνηση, θα δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, έχουν δείξει σημάδια κόπωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider