Στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ ξεκινούν οι συζητήσεις για το χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ ξεκινούν οι συζητήσεις για το χρέος

Στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τούτο αποκαλύπτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για τις μεταρρυθμίσεις.

«Εάν οι Έλληνες θέλουν να υπάρξει εκταμίευση της δόσης πολύ πριν τον Ιούλιο, θα πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία στα μέσα του Απριλίου», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. «Μόνο τότε μπορεί να αρχίσει στα σοβαρά συζήτηση για θέματα χρέους και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Και μετά τελικά όλα πρέπει να συνδυασθούν ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Έτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς και διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Θα το θεωρήσω πολύ παράξενο εάν δεν συμβεί αυτό», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος. «Εάν μέχρι τότε έχει επιτευχθεί μία σημαντική συμφωνία επί του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, τότε το μόνο εκκρεμές θέμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα είναι να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και εκεί θα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider