Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να έχει «παγώσει» την αγορά ακινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως η Σουηδία δείχνει να διαφοροποιείται - και σε αυτό, όπως έκανε και με την «απουσία» αυστηρών περιοριστικών μέτρων για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. 

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το CNBC, η αγορά ακινήτων στη Σουηδία δεν δείχνει σημάδια «κόπωσης», ειδικά αν κρίνουμε από το πωλητήριο που έχει μπει σε ένα ολόκληρο χωριό!

Όπως αναφέρεται, το πωλητήριο αφορά στο χωριό Satra Brunn, το οποίο βρίσκεται στα προάστια της Στοκχόλμης και πωλείται έναντι 7,3 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα χωριό «προορισμό ευεξίας», λίγα χιλιόμετρα από τη σουηδική πρωτεύουσα, το οποίο χτίστηκε γύρω από τις ιαματικές πηγές της Satra. 

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με την καταχώρηση που μπορεί να βρει κανείς στο Christie’s International Real Estate, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων το χωριό φιλοξενούσε τους επισκέπτες που ήθελαν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, ενώ σήμερα το χωριό με τα γραφικά σπίτια φιλοξενεί τοπικές επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις spa και χώρους εκδηλώσεων.