Συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη
Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Δανία και Εσθονία.

Συνεχίζεται, όσο περνούν οι ώρες, η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη, με τη Δανία και την Εσθονία να ανακοινώνουν τα πρώτα κρούσματα της νόσου.

Δανία

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πρόκειται για έναν άνδρα που έκανε διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Ιταλίας. Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Εσθονία

Η Εσθονία ανακοίνωσε παράλληλα το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού. Πρόκειται για έναν Ιρανό που είχε επισκεφτεί την Τεχεράνη και διαμένει στη Δανία.

«Μιλάμε για έναν μόνιμο κάτοικο Εσθονίας» που όμως «δεν είναι πολίτης της Εσθονίας», δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Τάνελ Κίικ.

Ελβετία

Επίσης στην Ελβετία τα κρούσματα πλέον ανέρχονται σε τέσσερα. Στο καντόνι της Γενεύης, στη δυτική Ελβετία, ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι από αυτόν έχει προσβληθεί και ένα ζευγάρι στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν.

Ιταλία

Στην Ιταλία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 400.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και 8 ανήλικα στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Βόρεια Μακεδονία

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού ανακοίνωσε και η Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται για μία 50χρονη που έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο των Σκοπίων, όπου και είναι απομονωμένη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider