Παγκόσμιο υγειονομικό συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ για τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμιο υγειονομικό συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ για τον κοροναϊό
Μέχρι την Πέμπτη 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό.

«Συναγερμό» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε συναγερμό αναβαθμίζοντας την επικινδυνότητα του ιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ανακοίνωσε την απόφαση μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτων Περιστατικών, ένα ανεξάρτητο πάνελ εμπειρογνωμόνων.

Παράλληλα, ΠΟΥ αναφέρει πως ο ιός έχει προσβάλει τουλάχιστον 8.200 ανθρώπους.

Την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 και ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 170.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.\

Έκτο κρούσμα στη Γαλλία

Η Γαλλία επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα στη χώρα του νέου κινεζικού κοροναϊού, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού της Ουχάν την περασμένη Παρασκευή, ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider