Συνεδριάζει εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον.

Το ενδεχόμενο να σημάνει παγκόσμιο συναγερμό θα εξετάσει η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη, προκειμένου να αξιολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις και την εξάπλωση του κοροναϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 ανθρώπους.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 και ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει τους 170.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Πού υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο νέος κοροναϊός έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των υγειονομικών αρχών της Κίνας με τους επιστήμονες να αναζητούν το εμβόλιο.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις χώρες.

Φόβοι για πλήγμα στον παγκόσμιο τουρισμό

Σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως θα μπορούσε να προκαλέσει ο νέος κοροναϊός που μαστίζει την Κίνα και έχει αρχίσει να κάνει και την εμφάνισή του εκτός συνόρων. Εάν η εξάπλωσή του συνοδευτεί από «πανικό» αυτό θα μπορούσε να πλήξει τον τουρισμό σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

«Προηγούμενες περιπτώσεις έχουν δείξει ότι το κλείσιμο των αεροδρομίων, η ακύρωση πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων έχουν συχνά πιο σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο απ’ ό,τι η ίδια η επιδημία», ανέφερε σε ανακοίνωση της, η πρόεδρος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider