Για την προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας, τιμήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgan Schaeuble, με το βραβείο «Bambi» με σήμα το ελαφάκι

Το κοινό χειροκρότησε για ώρα όρθιο τον κ. Schaeuble, στο κατάμεστο Θέατρο της Potsdamer Platz, όπου φιλοξενήθηκε η φετινή διοργάνωση του σημαντικότερου θεσμού βραβείων των ΜΜΕ στην Γερμανία.

«Με συγκινεί απόψε το γεγονός ότι μπορούμε να γιορτάσουμε αυτή την γιορτή σε αυτή την πλατεία. Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα εδώ. Μόνο ένα τείχος. Γίναμε μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους. Είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί, πρόθυμοι να βοηθήσουμε και έχουμε καταφέρει καταπληκτικά πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς από πού ερχόμαστε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός παραλαμβάνοντας το βραβείο της κατηγορίας «Millennium», από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

«Γνωρίζω πόσο κοντά μεταξύ τους βρίσκονται η ευτυχία με την θλίψη και πρέπει, όταν είμαστε καλά, να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί κάτι και όλα να αλλάξουν, πρόσθεσε ο κ. Schaeubleκαι ζήτησε «να μην χάνουμε ποτέ το μέτρο και να είμαστε πάντα ευγνώμονες για όλα».

Όπως εξήγησε, στις 3 Οκτωβρίου του 1990, με την υπογραφή της συμφωνίας για την επανένωση της Γερμανίας, βρισκόταν στα ουράνια και μία εβδομάδα μετά δέχθηκε την επίθεση η οποία τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Πριν από τη βράβευση του Wolfgan Schaeuble, προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, με συμμαθητές, συναδέλφους, μέλη της οικογένειάς του και φίλους του να μιλούν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του - μεταξύ αυτών και η καγκελάριος Angela Merkel, η οποία τον περιέγραψε ως «άνθρωπο που σκέφτεται μπροστά» και πρόσθεσε ότι «εκτιμά το μερικές φορές κοφτό του χιούμορ, αλλά και την ακρίβεια με την οποία υλοποιεί όσα του είναι σημαντικά».

Στο ίδιο βίντεο, ο κ. Schaeuble παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που έδωσε τον ρυθμό όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, εργαζόμενος για την συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της ΕΕ.

«Είναι εκείνος που δείχνει το θάρρος να θέσει σαφή όρια και καταφέρνει κάτι που κανείς δεν θεωρούσε εφικτό, την σωτηρία της ευρωπαϊκής ενότητας. Αντιμετωπίζει την πολιτική πραγματικότητα με μεγάλο πάθος. Προχωρά μαζί με την Ελλάδα, ως πεπεισμένος Ευρωπαίος. Λόγω της ανθρωπιάς και της αφοσίωσής του, οι Γερμανοί τον επιλέγουν ως τον δημοφιλέστερο γερμανό πολιτικό», αναφέρθηκε στο σύντομο βίντεο.

Στην ίδια τελετή, με το βραβείο «Bambi» διεθνούς ηθοποιού τιμήθηκε η Hilary Swank, με το βραβείο διεθνούς τραγουδιστή η Rita Ora και με το βραβείο μόδας η Heidi Klum