Πώς θα λειτουργεί το take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργεί το take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Η ανακοίνωση για «φρένο» στο take away είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών εστίασης σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Οι υπηρεσίες take away στα καταστήματα εστίασης τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στις Σέρρες, όπου έχει επιβληθεί lockdown, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ισχύουν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην παραπάνω διευκρίνιση προχώρησε με εγκύκλιό του την Τετάρτη το υπουργείο Ανάπτυξης και μετά το αλαλούμ που είχε προκύψει αφού ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επισημάνει τη Τρίτη πως τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα σταματήσουν να διαθέτουν προϊόντα για παραλαβή από το κατάστημα αλλά θα θα λειτουργεί μόνο η υπηρεσία delivery.

Η ανακοίνωση για «φρένο» στο take away είχε προκαλέσει εξάλλου την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών εστίασης στις συγκεκριμένες περιοχές που έκαναν λόγο για «καταστροφή» καθώς αυτός είναι όπως επισημαίνουν ο μοναδικός τρόπος να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά το επόμενο διάστημα, εκτός από το delivery για όσους βέβαια διαθέτουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Όπως σημείωσε στο insider.gr ο Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης υπήρξε παρέμβαση για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργου Καββαθά και τελικά οι παραλαβές από τα καταστήματα εστίασης θα συνεχιστούν. Άλλωστε ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «το delivery, καλύπτει μόλις το 10% των καταστημάτων της πόλης».

Η εγκύκλιος

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης: «Διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης:

Νέοι κανόνες στη λειτουργία των καταστημάτων - Τι ορίζει εγκύκλιος του ΥΠΑΝ για το take away

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider