Κίνα: Επιπλέον 500 εκατ. δολάρια στον ΠΟΥ τα επόμενα πέντε χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Επιπλέον 500 εκατ. δολάρια στον ΠΟΥ τα επόμενα πέντε χρόνια
Ο αντιπρόεδρος του κρατικού συμβουλίου της Κίνας Λιου Γκουοζιόνγκ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε ομιλία στη Γενεύη.

Η Κίνα θα δώσει επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε διάστημα πέντε χρόνων, όπως είπε σήμερα ένας αξιωματούχος στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, καθώς η υπηρεσία του ΟΗΕ αναζητεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια του μεγαλύτερου δωρητή της, των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αντιπρόεδρος του κρατικού συμβουλίου της Κίνας Λιου Γκουοζιόνγκ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε ομιλία στη Γενεύη.

«Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος τώρα με τον αντίκτυπο μονομερών ενεργειών και της πολιτικής ισχύος που οδηγούν σε μεγάλες προκλήσεις στην παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια... Η πολυμέρεια είναι ένα ασφαλές μέσο για την αντιμετώπιση δυσκολιών», είπε ο Λιου στους αντιπροσώπους των κρατών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συμμετέχουν στη συνέλευση.

Ο ΠΟΥγείας έχει ήδη αναθεωρήσει προς τα κάτω τον προϋπολογισμό του για το 2026-2027 κατά 21% στα 4,2 δισ. δολάρια λόγω των οικονομικών δυσχερειών του, που προκλήθηκαν κυρίως από την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο νέος προϋπολογισμός που αναμένεται να αποφασιστεί από τη συνέλευση σήμερα θα προβλέπει αύξηση κατά 20% της υποχρεωτικής συνδρομής των χωρών τα επόμενα δύο χρόνια και θα καταστήσει την Κίνα το νέο μεγαλύτερο κράτος-δωρητή.

Δεν είναι προσώρας σαφές αν τα 500 εκατομμύρια δολάρια που ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει η Κίνα περιλαμβάνουν ήδη αυτήν την αύξηση της συνδρομής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Ετοιμοθάνατος ο ΠΟΥ» – Καλεί κι άλλες χώρες να αποχωρήσουν

Ζαχάροβα: Σειρά της Ουκρανίας να αποφασίσει αν θα συζητήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία

Η ΕΕ ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Στόχος τα νέα τάνκερ φαντάσματα της Μόσχας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider