Alaska Airlines: iPhone «επέζησε» από πτώση 5.000 μέτρων στο συμβάν με το Boeing 737 MAX 9

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alaska Airlines: iPhone «επέζησε» από πτώση 5.000 μέτρων στο συμβάν με το Boeing 737 MAX 9
iphone 14 pro
Το smart phone γλίτωσε από πτώση 5.000 μέτρων

Από την περιπέτεια στον αέρα που βίωσαν οι 177 επιβάτες της Alaska Airlines την Παρασκευή το βράδυ, δεν γλίτωσαν μόνο οι επιβάτες, αλλά κι ένα κινητό τηλέφωνο που έπεσε από τα 5.000 μέτρα. Το εν λόγω smartphone έπεσε από την καμπίνα των επιβατών του Boeing , η πόρτα του οποίου άνοιξε εν μέσω της πτήσης και αποκολλήθηκε από την άτρακτο του αεροπλάνου.

Ένας χρήστης του διαδικτύου αφηγήθηκε την Κυριακή στο Χ, το πρώην Twitter, ότι βρήκε στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Όρεγκον, ένα iPhone, η οθόνη του οποίου ήταν γεμάτη από σταγόνες και έδειχνε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αεροπορικής εταιρείας σχετικό με τις αποσκευές.

«Σε λειτουργία πτήσης, με την μπαταρία στο μισό», έγραψε ο Σίναθαν Μπέιτς στο Χ, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του που βρήκε ένα τηλέφωνο, το οποίο «"επέζησε" από μια πτώση από περίπου 5.000 μέτρα έχοντας παραμείνει άθικτο». «Σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε!» έγραψε σήμερα στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Μεταφορών Τζένιφερ Χόμντι, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα του περιστατικού. «Θα ήθελα πολύ να σας συναντήσω».

Τρόμος στον αέρα για τους 177 επιβαίνοντες

Την Παρασκευή το βράδυ, η πόρτα ενός Boeing 737 MAX 9 της αμερικανικής εταιρείας Alaska Airlines άνοιξε και αποκολλήθηκε από την άτρακτο εν μέσω πτήσης πάνω από το Πόρτλαντ, προκαλώντας αποσυμπίεση στην καμπίνα και δημιουργώντας το φαινόμενο της αναρρόφησης το οποίο, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες επιβατών, είχε ως αποτέλεσμα να σκιστεί το πουκάμισο ενός ανήλικου και όπως όλα δείχνουν να καταλήξει στο κενό το κινητό που εκείνη την ώρα φορτιζόταν.

Το ατύχημα, μια νέα δυσλειτουργία των 737 MAX 9, προκάλεσε την καθήλωση ορισμένων Boeing εν αναμονή της διαδικασίας επιθεώρησης που επέβαλαν οι αρχές πολιτικής αεροπορίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες Ουκρανοί κρατούνται σε κέντρα κράτησης στη Ρωσία

ΟΗΕ: Μεγάλη ανησυχία για τους δημοσιογράφους που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα - Στους 72 οι νεκροί

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

gazzetta
gazzetta reader insider insider