Ισραήλ: Έρευνα κατά στρατιώτη που φέρεται να σκότωσε Παλαιστίνιο κρατούμενο στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Έρευνα κατά στρατιώτη που φέρεται να σκότωσε Παλαιστίνιο κρατούμενο στη Γάζα
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος στρατιώτη που φέρεται να σκότωσε Παλαιστίνιο κρατούμενο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος στρατιώτη που φέρεται να σκότωσε Παλαιστίνιο κρατούμενο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος, τον οποίο ο στρατός χαρακτηρίζει «φερόμενο τρομοκράτη», συνελήφθη και στη συνέχεια ανακρίθηκε στη Γάζα προτού τεθεί «υπό την εποπτεία ενός στρατιώτη ο οποίος πιστεύεται ότι άνοιξε πυρ εναντίον του προκαλώντας τον θάνατό του», σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Με βάση τις προκαταρκτικές πληροφορίες, ξεκίνησε έρευνα της στρατονομίας προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έπειτα από την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς ζήτησε στις 24 Δεκεμβρίου τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για «τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες», τις οποίες, όπως καταγγέλλει, έχει διαπράξει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι έχει καταγράψει τουλάχιστον 137 από την αρχή του πολέμου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε ζητήσει από το Ισραήλ να ξεκινήσει έρευνα για «την πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου» από τις δυνάμεις του, με βάση «ανησυχητικές πληροφορίες» σχετικά με τον θάνατο «11 άοπλων Παλαιστίνιων ανδρών» στην πόλη της Γάζας.

Το Ισραήλ είχε απαντήσει ότι οι κατηγορίες αυτές είναι «αβάσιμες και δεν αληθεύουν».

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε κατά λάθος τρεις Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ τουλάχιστον 18 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από φίλια πυρά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τσαχάλ.

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22.185 ανθρώπων από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει 207 ανθρώπους που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε η πηγή αυτή, που έκανε επίσης λόγο για 57.035 τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: «Η Ρωσία να λογοδοτήσει για κάθε ζωή που πήρε» - Ζητά περισσότερους πυραύλους και drones από τη Δύση

Ιράκ: Οπλισμένο drone καταρρίφθηκε πάνω από αεροπορική βάση όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ

Υπόθεση Επστάιν: Το όνομα του Μπιλ Κλίντον περιλαμβάνεται σε αποσφραγισμένα έγγραφα

gazzetta
gazzetta reader insider insider