Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως το αεροσκάφος του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως το αεροσκάφος του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η συντριβή πιθανώς να οφείλεται σε πύραυλο εδάφους-αέρος.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι πιθανότατα ένας πύραυλος εδάφους-αέρος, που εκτοξεύτηκε από το ρωσικό έδαφος, κατέρριψε χθες το αεροσκάφος στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαινε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσαν σήμερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι δύο αξιωματούχοι οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος, τόνισαν ότι οι πληροφορίες ήταν ακόμη προκαταρκτικές και υπό εξέταση.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν και το δεξί του χέρι Ντμίτρι Ούτκιν ήταν μεταξύ των συνολικά δέκα επιβαινόντων στο ιδιωτικό αεροσκάφος που που συνετρίβη χθες βόρεια της Μόσχας, χωρίς να υπάρχουν επιζήσαντες.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Έτσι η άτρακτος και οι κινητήρες έπεσαν στην περιοχή του αγροτικού οικισμού Κουζένκινσκογε, ενώ το πτερύγιο της ουράς κοντά στον οικισμό Κουζένκινο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων πτώσης είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του αεροσκάφους άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Φώτο: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός Τύπος: «Καθάρισε ο Πούτιν τον Πριγκόζιν;»

gazzetta
gazzetta reader insider insider