Ρωσία: Συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος του Πριγκόζιν - Νεκρός ο ιδρυτής της Wagner

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος του Πριγκόζιν - Νεκρός ο ιδρυτής της Wagner
Πηγή: Associated Press
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας - με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αναφέρει ότι ο Yevgeny Prigozhin ήταν στη λίστα των επιβατών.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας, με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αναφέρει ότι ο ιδρυτής και επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν στη λίστα των επιβατών, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ria Novosti, TASS και Interfax.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ανάρτηση του λογαριασμού «Grey Zone», στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επτά επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος Embraer, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί οκτώ σοροί, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων. Σύμφωνα με το RIA, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας, ενώ αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για κατάρριψη του αεροσκάφους από την αντιαεροπορική άμυνα της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Άρχισε η διενέργεια έρευνας για τη συντριβή του αεροπλάνου τύπου Embraer που σημειώθηκε απόψε στην περιφέρεια Τβερ. Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών, το όνομα και το επίθετο του Γεβγκένι Πριγκόζιν περιλαμβάνεται σε αυτήν», ανακοίνωσε η Rosaviatsia, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

prigkozin-aeroskafos

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στο χωριό Κουζένκινο, στην περιφέρεια Τβερ, βορείως της Μόσχας, παρότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών Rosaviatsia ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν ήταν στην λίστα επιβατών.

Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης είχε καλέσει σε στάση κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης και έκανε την αποτυχημένη εξέγερση κατά του Κρεμλίνου τον Ιούνιο, προκαλώντας την οργή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Πριγκόζιν εμφανίστηκε σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομάδες προσκείμενες στη Βάγκνερ, στο οποίο δήλωνε ότι βρισκόταν στην Αφρική. Σε ένα ερημικό τοπίο, ο 62χρονος Πριγκόζιν έλεγε ότι εργάζεται για να «κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λευκός Οίκος: Ο θάνατος του Πριγκόζιν δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν

Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία τον οποίο «εξαπέλυσε η Δύση»

Ουκρανία: «Μήνυμα του Πούτιν στις ρωσικές ελίτ» η συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider