Canadair: Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Canadair: Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πτώση
Τα τελευταία δευτερόλεπτα του μοιραίου Canadair, λίγο πριν τη συντριβή του στην Κάρυστο, τα οποία έχουν απαθανατιστεί σε βίντεο, βάζουν στο «μικροσκόπιο» οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. 

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του μοιραίου Canadair, λίγο πριν τη συντριβή του στην Κάρυστο, τα οποία έχουν απαθανατιστεί σε βίντεο, βάζουν στο «μικροσκόπιο» οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Ειδικότερα, εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας αναζητούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ενώ «κλειδί» φαίνεται πως είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο κατέγραψε την πτώση του Canadair. Συγκεκριμένα, στο βίντεο της ΕΡΤ, φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει ρίψη νερού, να παίρνει δεξιά στροφή και να χτυπά σε κλαδί δέντρου, χάνοντας τον πλωτήρα από το δεξί φτερό του.

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών» ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος, πραγματοποιούσε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα Canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς. Είχαν απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο, πέρασαν πάνω από τη Χαλκίδα και έφτασαν στην Κάρυστο για να επιχειρήσουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που το Canadair χτύπησε σε δέντρο και έχασε τον ένα πλωτήρα, οι δύο πιλότοι είχαν μόλις εννέα δευτερόλεπτα για να αντιδράσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναζωπυρώσεις στη Ρόδο - Συνεχίζεται η μάχη στη Κέρκυρα - Διάσπαρτες εστίες σε Κάρυστο και Δερβενάκι

Meteo: 8,5 εκατ. πληθυσμού θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών Κελσίου

Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα: Σταματούν τα delivery 12.00 με 17.00

gazzetta
gazzetta reader insider insider