Ζελένσκι- Σάντσεθ: Η ουκρανική υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζελένσκι- Σάντσεθ: Η ουκρανική υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ισπανό πρωθυπουργό για τη σημερινή επίσκεψή του στο Κίεβο, την ημέρα έναρξης της ισπανικής προεδρίας στην ΕΕ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι ευχαρίστησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ για τη σημερινή επίσκεψή του στο Κίεβο, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα που αρχίζει η προεδρία της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν πως η υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα αποτελέσει προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας.

«Ευχαριστώ για τη σημαντική επίσκεψή σας και για την υποστήριξή σας στο λαό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η επίσκεψη λαμβάνει χώρα την πρώτη ημέρα της ισπανικής προεδρίας της ΕΕ», πρόσθεσε.

Εξάλλου σε κοινή δήλωση που υιοθετήθηκε σήμερα από τον Ζελένσκι και τον Σάντσεθ υπογραμμίζεται πως η υποψηφιότητα της Ισπανίας θα είναι προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ισπανία επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Ουκρανίας για να ενταχθεί στην ΕΕ, η οποία θα είναι μία από τις προτεραιότητες της προεδρίας της», αναφέρεται στην κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ζελένσκι. «Η Ισπανία υποστηρίζει την ενίσχυση της σύμπραξης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων και μέσω της δημιουργίας ενός Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας», προστίθεται στη δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider