Τραγωδία στα Τέμπη: Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα 4 συμβάσεις της περιόδου 2005-2015

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραγωδία στα Τέμπη: Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα 4 συμβάσεις της περιόδου 2005-2015
Καθώς ανοίγει η βεντάλια της έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ότι ο οικονονομικός εισαγγελέας έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τέσσερις συμβάσεις εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου που υπογράφηκαν το διάστημα 2005-2015.

Καθώς ανοίγει η βεντάλια της έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ότι ο οικονονομικός εισαγγελέας έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τέσσερις συμβάσεις εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου που υπογράφηκαν το διάστημα 2005-2015.

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης έρευνας που δρομολογεί η Δικαιοσύνη σε Αθήνα και Λάρισα, για τα αίτια που βρίσκονται πίσω το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνεται ότι έχει αναλάβει Ειδικός Εφέτης ανακριτής, αναζητώντας ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων και για άλλα αδικήματα, ενώ η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά μεγάλη έρευνα για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ο οικονομικός εισαγγελέας εξετάζει τέσσερις συμβάσεις εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου που υπογράφηκαν το διάστημα 2005-2015 με αναθέτουσα αρχή την ΕΡΓΟΣΕ.

Ειδικότερα, πρόκειται για συμβάσεις για διαφορετικά τμήματα του δικτύου και αφορούν σε ανακαινίσεις σιδηροδρομικής γραμμής, σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση, ενώ ερευνώμενα αδικήματα είναι η απιστία και η ηθική αυτουργία στην απιστία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Αναφορικά με τη σύμβαση 717 που ήρθε στην επικαιρότητα καθώς αφορά στην τηλεδιοίκηση όπως και τις επεκτάσεις ή ανανεώσεις της, η Οικονομική Εισαγγελία είχε διενεργήσει έρευνα, από την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις για τη διάπραξη του ερευνώμενου αδικήματος της απιστίας. Εντούτοις, πριν περίπου έναν χρόνο η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο, εν όψει νέων στοιχείων σχετικά με το σκέλος που αφορά τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων, το οποίο ερευνάται πλέον από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σημειωτέον, εν τω μεταξύ, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην τελευταία έκθεσή του, όπου γίνεται λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις και παρατάσεις στα δημόσια έργα, αναφέρονται δύο περιπτώσεις καθυστερήσεων της εταιρείας «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου» είπε ο σταθμάρχης - Νέα δεδομένα και πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών

Ραγκούσης: Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 - Τι λέει ο ΟΣΕ

Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη στη Λάρισα

gazzetta
gazzetta reader insider insider