Ιταλία: Επίσκεψη της πρωθυπουργού Μελόνι στην Τρίπολη Λιβύης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Επίσκεψη της πρωθυπουργού Μελόνι στην Τρίπολη Λιβύης
Οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Λιβυκή αρχή, σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Κατά την σημαντική αυτή ημέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών μας, υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Λιβυκή αρχή, σε ό,τι αφορά την ακτοφυλακή», δήλωσε από την Τρίπολη, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Η καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, για μας παραμένει υπόθεση κεντρικής σημασίας. Παρά τις προσπάθειες, οι αριθμοί της παράτυπης μετανάστευσης από την Λιβύη προς την Ιταλία παραμένουν υψηλοί», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. « Θέλουμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο και στο να βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους: πρόκειται για συνεργασία που δεν θέλει να είναι επωφελής μόνον για την μια πλευρά, αλλά επιθυμεί να αφήσει κάτι ουσιαστικό και στους εταίρους μας», είπε η Μελόνι.

Από την Τρίπολη, τέλος, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η χώρα της θα κάνει ό,τι της αναλογεί με στόχο να ενισχυθεί η κοινή δράση και προθέσεις της διεθνούς κοινότητας, με αναφορά στην Λιβύη, «ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος, ορισμένες επιρροές, να δράσουν για την αποσταθεροποίηση και όχι για την σταθεροποίηση του όλου αυτού πλαισίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider