Ισπανία: Καταγγελία της «τραμπικού» τύπου επίθεσης των οπαδών του Μπολσονάρου στο βραζιλιάνικο Κογκρέσο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ισπανία: Καταγγελία της «τραμπικού» τύπου επίθεσης των οπαδών του Μπολσονάρου στο βραζιλιάνικο Κογκρέσο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Υπάρχει κάτι, ας πούμε, τραμπικό στον τρόπο δράσης χθες των οπαδών της ακροδεξιάς που εισήλθαν στο Κογκρέσο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Η αριστερή ισπανική κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα την «τραμπική» έφοδο χθες, Κυριακή, σε κέντρα εξουσίας στη Βραζιλία από οπαδούς του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Υπάρχει κάτι, ας πούμε, τραμπικό στον τρόπο δράσης χθες των οπαδών της ακροδεξιάς που εισήλθαν στο Κογκρέσο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Εκατοντάδες οπαδοί του Ζαΐχ Μπολσονάρου, που ηττήθηκε από τον Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στις εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Οκτωβρίου, επιτέθηκαν την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο, στο Κογκρέσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Μπραζίλια, φέρνοντας στον νου στην εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, πριν από δύο χρόνια, των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ ενώ οι Αμερικανοί βουλευτές επικύρωναν τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Το «σχήμα δράσης» των μπολσοναριστών ήταν «πρακτικά ταυτόσημο» με εκείνο των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα, σε μια ομιλία προς τους Ισπανούς πρεσβευτές στη Μαδρίτη, πως τα γεγονότα της Μπραζίλια «μας υπενθυμίζουν πως η αναβίωση εξτρεμιστικών κινημάτων έτοιμων να ανατρέψουν τα πάντα είναι η μεγαλύτερη απειλή στη δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία στον κόσμο».

Ο Πέδρο Σάντσεθ είχε εκφράσει χθες βράδυ στο Twitter την υποστήριξή του στον αριστερό πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα και «στους ελεύθερους και δημοκρατικά εκλεγμένους από τον βραζιλιάνικο λαό θεσμούς» και τη « σκληρή καταδίκη» του της επίθεσης στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εθνική Στρατηγική για τη Στέγη: Έρχονται Ενιαίος φορέας στεγαστικής πολιτικής, Γραφεία κοινωνικής μίσθωσης, πλαφόν στα ενοίκια

Η λίστα με τους σημαντικότερους λόγους αποχώρησης από μια θέση εργασίας για τους Έλληνες εργαζόμενους

Παραγραφή φορολογικών υποθέσεων: «Γκαζώνει» ο ελεγκτικός μηχανισμός - Ποιοι θα λάβουν «κλήσεις»

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider