Τέσσερις λόγοι που η τηλεργασία θα συνεχιστεί και το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέσσερις λόγοι που η τηλεργασία θα συνεχιστεί και το 2023
Οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι ειδικοί λένε ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα συνεχιστεί το 2023

Με την τηλεργασία να έχει εισαχθεί δυναμικά στις ζωές των ανθρώπων από την έναρξη της πανδημίας, οι αμερικανικές εταιρείες είναι πιθανό να ενθαρρυνθούν το μέτρο και να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως και το 2023.

Γενικά υπάρχουν δύο στρατόπεδα, αυτοί που προτιμούν την εργασία από το σπίτι, που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και άλλοι που πιστέυουν πως οι εργαζόμενοι είναι πιο χαρούμενοι όταν δεν μετατρέπουν το σπίτι τους σε χώρο εργασία και εκτιμούν πως η «εταιρική κουλτούρα» χτίζεται στο γραφείο.

«Υπάρχει μια πραγματική απόκλιση. Βλέπετε τις εταιρείες να επιλέγουν πλευρές» σημειώνει η Μελίσα Σουίφτ στη συμβουλευτική Mercer ενώ η Gallup προβλέπει ότι περίπου το 75% των εργαζομένων με εξ αποστάσεως εργασίας μακροπρόθεσμα θα νιώθουν πιο απόμακροι από τους συναδέλφους τους που πάνε στο γραφείο.

Ακολουθούν οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι ειδικοί λένε ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα συνεχιστεί το 2023:

  1. Το να επιτρέπεται η τηλεργασία είναι ζωτικής σημασίας καθώς ενίσχυσε την παραγωγικότητα πολλών εργαζομένων, μειώνοντας τις «παρατυπίες» κατά 35%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στο Instituto Tecnológico Autónomo de México. «Οι εργαζόμενοι βίωσαν νέα επίπεδα ικανοποίησης όταν εργάζονταν από το σπίτι και ήταν δύσκολο για τις εταιρείες να διατάξουν την επιστροφή τους», τονίζει η Κέιτλιν Ντάφι, διευθύντρια έρευνας στη συμβουλευτική εταιρεία Gartner.
  2. Η εξ αποστάσεως εργασία ανοίγει τη βεντάλια των προσλήψεων από μια μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή και μια ευρύτερη «δεξαμενή» ταλέντων. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά για εξειδικευμένους ρόλους όπου είναι δύσκολο να βρεθούν κατάλληλοι υποψήφιοι. Η προσφορά εργασιακής ευελιξίας μπορεί επίσης ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες των εργαζόμενων καθώς δεν έχουν συνέχεια έναν άνθρωπο πάνω από το «κεφάλι» τους ή τις εντάσεις του γραφείου.
  3. Μια οικονομική ύφεση μπορεί να ωθήσει τις εταιρείες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τα λειτουργικά κόστη και οι εργοδότες να «κόψουν» από όπου μπορούν.
  4. Η δύναμη της συνήθειας που καλλιεργήθηκε αυτά τα πανδημικά χρόνια αποδείχθηκε πολύ ισχυρή, αν σκεφτεί κανείς πως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Twitter Έλον Μασκ τερμάτισε το μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας της εταιρείας και πολλοί υπάλληλοι δυνασχέτησαν έντονα ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, ορισμένοι προτίμησαν την απόλυση από το να επιστρέψουν στα γραφεία και ειδικά εν μέσω ενός τόσο τοξικού κλίματος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: «Παγώνει» την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη

Twitter: Επανήλθε η λειτουργία για την άμεση πρόληψη των αυτοκτονιών

Handelsblatt: Οι «εξαιρετικά αξιόπιστοι» Έλληνες εφοπλιστές για το LNG της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider