Τουρκικά drones αγοράζει η Αλβανία - Ράμα: «Περήφανοι που είμαστε εταίροι με τον Ερντογάν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκικά drones αγοράζει η Αλβανία - Ράμα: «Περήφανοι που είμαστε εταίροι με τον Ερντογάν»
Στην υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για την αγορά drones Bayraktar προχώρησε η αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Στην υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για την αγορά drones Bayraktar προχώρησε η αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Πιο αναλυτικά, η Hurriyet αναφέρεται στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των Τιράνων και της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar Teknoloji για την αγορά των Bayraktar TB2 SİHA, ενώ η εφημερίδα της γειτονικής χώρας φιλοξενεί και δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος τόνισε πως «είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά και στρατηγικοί εταίροι με τον Ερντογάν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ράμα ανέφερε πως τα τουρκικά drones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για λόγους πολιτικής προστασίας, ενώ σημείωσε πως η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αγορά των drones, αλλά και την εκπαίδευση 30 ατόμων για την χρήση τους.

«Τα drones θα είναι έτοιμα για κάθε σκοπό. Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ αυτό, αλλά ζούμε σε ανασφαλή εποχή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν κάθε εθνική απειλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, προσθέτοντας πως «οι σχέσεις Τουρκίας και Αλβανίας βελτιώνονται μέρα με την ημέρα και σήμερα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΝΑΤΟ: «Πολύτιμοι σύμμαχοι» η Ελλάδα και η Τουρκία

Τουρκία: Εξοπλιστική «φρενίτιδα» με ναυπήγηση κορβετών και προετοιμασίες για τα F-16

gazzetta
gazzetta reader insider insider