Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία εκτέλεσε 10 αιχμαλώτους πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία εκτέλεσε 10 αιχμαλώτους πολέμου
Η Μόσχα αναφέρει πως πρόκειται για απόδειξη «της φρικαλέας φύσης» του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους καθεστώτος του στο Κίεβο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας υποστήριξε την Παρασκευή πως οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εκτελέσει 10 Ρώσους που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι στον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολίασε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media της χώρας και δείχνει την εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου.

Αυτά τα πλάνα, σύμφωνα με τη Μόσχα, δείχνουν «τη συστηματική και μεθοδική εκτέλεση πάνω από 10 Ρώσων ένστολων από Ουκρανούς στρατιώτες με απευθείας πυροβολισμούς στο κεφάλι».

Το Reuters σημειώνει πως δεν μπόρεσε να ελέγξει την αξιοπιστία του βίντεο.

«Αυτή η βάναυση δολοφονία Ρώσων στρατιωτικών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό έγκλημα πολέμου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Αυτή είναι κοινή πρακτική στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που υποστηρίζεται ενεργά από το καθεστώς του Κιέβου και αγνοείται κατάφωρα από τους δυτικούς προστάτες του», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει πως πρόκειται για απόδειξη «της φρικαλέας φύσης» του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τους καθεστώτος του στο Κίεβο. Παράλληλα, η Ρωσία υποστηρίζει πως ο Ζελένσκι θα κληθεί να «απαντήσει στο δικαστήριο της Ιστορίας, στο λαό της Μόσχας και της Ουκρανίας»

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν σχολίασε άμεσα τις κατηγορίες της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΗΕ πρόσφατα ανακοίνωσε πως οι αιχμάλωτοι του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν δεχθεί βασανιστήρια και από τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Για τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμους, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ σημείωσε πως υπάρχουν «αξιόπιστες καταγγελίες» για εκτελέσεις των Ρώσων από τις ουκρανικές δυνάμεις, με τις αρχές του Κιέβου να μην έχουν προχωρήσει τις έρευνες για αυτές τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Νέα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία ενόψει χειμώνα

Μακρόν σε APEC: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι και δικό σας πρόβλημα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider