Ουκρανία: Το Κίεβο προετοιμάζει τους πολίτες για περισσότερα ενεργειακά μπλακάουτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Το Κίεβο προετοιμάζει τους πολίτες για περισσότερα ενεργειακά μπλακάουτ
Ο δήμαρχος του Κιέβου είπε πως οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να προετοιμάζονται για το σενάριο που η πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα μείνει εντελώς χωρίς ενέργεια και νερό.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προετοιμάζει τους πολίτες του Κιέβου για το ενδεχόμενο περισσότερων ενεργειακών μπλακάουτ, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην παροχή ενέργειας λόγω των επιθέσεων της Ρωσίας στο ενεργειακό δίκτυο της.

Ο διαχειριστής του δικτύου (Ukrenergo) ανέφερε τη Δευτέρα πως «δεν γίνεται να επανέλθει η πλήρης λειτουργία του δικτύου λόγω των ρωσικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Σε ορισμένες περιοχές, θα πρέπει να κάνουμε μπλακάουτ ώστε να αποφύγουμε την υπερφόρτωση στις υποδομές υψηλής τάσης».

Σύμφωνα με το Reuters, τα κυλιόμενα μπλακάουτ έχουν γίνει κανονικότητα για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στην οποία έχουν απομείνει περίπου 3 εκατ. κατοίκων.

Η Ukrenergo ανέφερε πως τη Δευτέρα προγραμματισμένα μπλακάουτ, που ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί και θα ισχύσουν για όλη τη μέρα, θα γίνουν στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε στο καθιερωμένο τηλεοπτικό διάγγελμα του την Κυριακή πως πάνω από 4,5 πολίτες έχουν μείνει χωρίς ενέργεια.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Γκλίτσκο, είπε πως οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να προετοιμάζονται για τα πάντα, ακόμα και για το σενάριο που η πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα μείνει εντελώς χωρίς ενέργεια και νερό.

«Μεγάλες απώλειες των Ρώσων»

Στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Ζελένσκι ανέφερε στο διάγγελμα του την Κυριακή πως οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν μεγάλες απώλειες στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι μάχες συνεχίζονται με έντονο ρυθμό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε πως η Ρωσία ετοιμάζει δυνάμεις και μέσα για νέες επιθέσεις στις υποδομές της χώρας, όπως το ενεργειακό δίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι ενεργειακοί λογαριασμοί στην Ευρώπη, παρά τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider