Αίγινα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού μετά τις δολιοφθορές που υπέστη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίγινα: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού μετά τις δολιοφθορές που υπέστη
Πλήρης η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας μετά τις δολιοφθορές που υπέστη.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, μετά από την δολιοφθορά που σημειώθηκε τον Ιούλιο, ενώ συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία του όλο αυτό το διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τον εντοπισμό της δολιοφθοράς από χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, η ανάδοχος εταιρεία απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), για τη διερεύνηση της κατάστασης. Παράλληλα έρευνα διεξήχθη και από το Λιμεναρχείο και αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής, με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την παράδοση του επισκευασμένου υποθαλάσσιου αγωγού, επισήμανε: «Η περιφρούρηση του έργου, το οποίο εξασφαλίζει το απαραίτητο πόσιμο νερό για τους κατοίκους της Αίγινας, αποτελεί υποχρέωση αλλά και ένδειξη σεβασμού στα δημόσια αγαθά. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων δολιοφθοράς τα οποία απευχόμαστε και καταδικάζουμε».

«Με αποφασιστικές ενέργειες και μεθοδική δουλειά, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ζημιές να αποκατασταθούν και να πραγματοποιείται ομαλά η υδροδότηση στο νησί. Κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, θα μας βρίσκει απέναντι. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στο δρόμο της ανάπτυξης» κατέληξε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ποιες χώρες θα αυξηθούν οι μισθοί το 2023 - «Βαριά» ήττα για την Ευρώπη

Ποια χώρα έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στον κόσμο; - Στην 7η θέση η Ελλάδα

Οι αναποδιές του φετινού Oktoberfest

gazzetta
gazzetta reader insider insider