Η Μολδαβία καταγγέλλει πως ρωσικοί πύραυλοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μολδαβία καταγγέλλει πως ρωσικοί πύραυλοι παραβίασαν τον εναέριο χώρο της
Ρωσικοί πύραυλοι Cruise παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας σύμφωνα με τον αρμόδιο ΥΠΕΞ.

Η Μολδαβία ανακοίνωσε ότι τρεις πύραυλοι Cruise που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας διέσχισαν τον μολδαβικό εναέριο χώρο και ότι καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη.

«Τρεις πύραυλοι Cruise που εκτοξεύθηκαν κατά της Ουκρανίας σήμερα το πρωί από ρωσικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας. Έδωσα οδηγίες να κληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας για να δώσει εξηγήσεις», έγραψε στο Twitter ο Μολδαβός υπουργός Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα, o Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη ως απάντηση στην «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας».

Αναλυτικότερα, ο κ. Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας του, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, επεσήμανε πως η Ρωσική Ομοσπονδία και η Δημοκρατία της Λευκορωσίας άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους εδώ και δύο ημέρες, μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα προς την Κριμαία και θα αναπτύξουν μια «περιφερειακή στρατιωτική ομάδα».

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον ΟΗΕ το σχέδιο απόφασης για καταδίκη προσάρτησης ουκρανικών περιοχών, χωρίς βέτο η Ρωσία

Γερμανία: Απομακρύνεται ο επικεφαλής της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας λόγω επαφών με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση της G7 συμφώνησαν Ζελένσκι-Σολτς

gazzetta
gazzetta reader insider insider