Ν. Αφρική: Οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Αφρική: Οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson
Johnson
Οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Αφρικής ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson για μια δεύτερη ή αναμνηστική δόση για να ενισχυθεί η προστασία από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορονοϊού.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Αφρικής ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson για μια δεύτερη ή αναμνηστική δόση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου αυτού, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη Νότια Αφρική, για να ενισχυθεί η προστασία από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορονοϊού.

Η χώρα είχε ήδη ανακοινώσει αυτόν τον μήνα ότι ετοιμάζεται να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της COVID-19 της Pfizer και της J&J, αλλά δεν είχε διευκρινίσει πότε θα διαθέτονταν αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου της J&J.

Η Αρχή Προϊόντων Υγείας της Νότιας Αφρικής (SAPHRA) αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της J&J για μια δεύτερη ή ενισχυτική δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού κάποιου, είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J είτε με κάποιο άλλο εγκεκριμένο εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19.

Ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της J&J διαθέτονταν μέχρι στιγμής μόνον στους υγειονομικούς, ενώ ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου της Pfizer προγραμματίζεται να διατίθενται από τον Ιανουάριο για αυτούς που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση εμβολίου πριν από έξι μήνες ή περισσότερο.

Η Νότια Αφρική στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στα εμβόλια των δύο εταιρειών στην εμβολιαστική της εκστρατεία κατά της COVID-19, κατά την οποία είχε χορηγήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID στο 44% του ενήλικου πληθυσμού της.

Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από αυτό σε πολλές άλλες αφρικανικές χώρες, αλλά απέχει πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης για το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider