Ερντογάν: Θα φτάσουμε σε διψήφια νούμερα ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Θα φτάσουμε σε διψήφια νούμερα ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους
«Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την Τουρκία με βάση την παραγωγή, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την απασχόληση».

Εμφανώς καταβεβλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής «Τουρκία 2023» που διοργάνωσε η Turkuvaz Media μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, o Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Ενώ η παγκόσμια οικονομία ανακτά τον παλιό της ρυθμό, η δραστηριότητα των εξαγωγών και των εισαγωγών αυξάνεται. Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την Τουρκία με βάση την παραγωγή, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την απασχόληση, χωρίς να δίνουμε πριμ στους μοιρολάτρες », είπε. Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν και οι διεθνείς οργανισμοί υπολογίζουν το 9%, πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους».

Δηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι η επόμενη διαδικασία θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα ανάλογα με τη θέση που θα αποκτήσουν στις μεθόδους εμβολιασμού και θεραπείας, ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

«Ωστόσο, καθώς η ανθρωπότητα λύνει τα ζητήματα σχετικά με την υγειονομική διάσταση της επιδημίας, αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπη με διαφορετικά προβλήματα που προκύπτουν από την επιδημία. Ο παγκόσμιος πληθωρισμός, όπως και η οικονομική ύφεση πέρυσι, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Σε αυτήν την περίοδο έρχονται και τα ράφια που παραμένουν άδεια λόγω της διακοπής των αλυσίδων εφοδιασμού. Οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των βασικών τροφίμων και εμπορευμάτων επιδεινώνουν περαιτέρω το βάρος των τμημάτων της κοινωνίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Οδηγεί σε αύξηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας, ιδιαίτερα στις δυτικές χώρες. Μπροστά σε αυτές τις απειλές, που επηρεάζουν και τους πολίτες μας, εμείς ως Τουρκία παράγουμε και εφαρμόζουμε πολιτικές στο πλαίσιο των δικών μας προτεραιοτήτων, συμφερόντων και στόχων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eπίσημη διάψευση για τον «θάνατο» του Ερντογάν - Η αστυνομία ξεκινά έρευνες

Ερντογάν: Χαμός στην Τουρκία μετά τις φήμες ότι πέθανε από εγκεφαλικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider