Τουρκία: Δεν μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για την COP26 ο Ερντογάν - Επέστρεψε στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Δεν μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για την COP26 ο Ερντογάν - Επέστρεψε στην Τουρκία
Η τουρκική προεδρία δεν έδωσε καμία επίσημη εξήγηση για την απρόσμενη επιστροφή του αρχηγού του κράτους.

Τελευταία ενημέρωση: 02:20 μ.μ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε αεροπορικώς στην Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί, αντί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη COP26 στην Γλασκώβη, αφού η Βρετανία δεν εκπλήρωσε τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Αφού δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματά μας, αποφασίσαμε να μην πάμε στην Γλασκώβη», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση από την Ρώμη στην Τουρκία

«Εχουμε κανόνες ως προς τα πρωτόκολλα ασφαλείας (...). Ωστόσο, ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή ότι αυτά τα πρωτόκολλα δεν μπορούν να εκπληρωθούν», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η ιστοσελίδα Middle East Eye, ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε να μην ταξιδέψει στην Γλασκώβη εξαιτίας περιορισμών για το μέγεθος της τουρκικής αποστολής και τον αριθμό των επίσημων αυτοκινήτων.

Ο Ερντογάν, η χώρα του οποίου είναι η τελευταία που επικύρωσε το Πρωτόκολλο του Παρισιού, προσέβλεπε σε συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της διάσκεψης.

Ωστόσο, οι δύο τους συναντήθηκαν χθες κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της G20 στην Ρώμη και δεσμεύθηκαν για καλύτερη συνεργασία για την βελτίωση των τεταμένων τους σχέσεων, σύμφωνα με την Αγκυρα και τον Λευκό Οίκο.

Ο τούρκος πρόεδρος είχε επίσης συναντήσεις τετ-α-τετ κεκλεισμένων των θυρών με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider