Μακένζι Σκοτ: Πώς μοίρασε 8,6 δισ. δολάρια σε 12 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακένζι Σκοτ: Πώς μοίρασε 8,6 δισ. δολάρια σε 12 μήνες
Τουλάχιστον 4,3 δισ. δολάρια δόθηκαν σε 375 υποτροφίες.

Με δωρεές που ξεπερνούν τα 8,6 δισ. δολάρια σε μόλις δώδεκα μήνες, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ έχει βάλει σκοπό να «αλλάξει» την έννοια του «φιλανθρώπου» στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, τα ποσά που έχει δώσε σε ένα χρόνο είναι σημαντικά μεγαλύτερα από όσα έχουν δώσει «για καλό σκοπό» τα ιδρύματα Gates και Ford, μαζί.

Για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα που «πήγαν» τα χρήματα αυτά, το Bloomberg κατηγοριοποίησε τις 786 δωρεές που πραγματοποίησε η Σκοτ και βρήκε πως τουλάχιστον 4,3 δισ. δολάρια δόθηκαν σε 375 επιχορηγήσεις. Ενώ οι παραλήπτες των υπόλοιπων 411 δεν έχουν αποκαλυφθεί, ακόμα.

Περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια «πλήγαν» σε ΜΚΟ που ασχολούνται με την εκπαίδευση, καθώς και κολέγια και πανεπιστήμια.

Οργανισμοί κοινωνικής βοήθειας, όπως η Goodwill και η YMCA, μεταξύ άλλων, έλαβαν περίπου 1 δισ. δολάρια και ακόμα 1,2 δισ. δολάρια έλαβαν οργανισμοί που επικεντρώνονται στη συλλογή δωρεών. Η πλειοψηφία των δωρεών δόθηκαν σε ομάδες και οργανισμούς που βρίσκονται στις ΗΠΑ, αν και υπήρξαν και διεθνείς δωρεές.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στις δωρεές της Σκοτ, είναι πως υπάρχει ποικιλομορφία στους σκοπούς που ενισχύει ανάλογα με τις ανάγκες της επικαιρότητας.

Για παράδειγμα, τον Ιούλιο του 2020, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η Σκοτ έδωσε περίπου 587 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς που μάχονται υπέρ της φυλετικής ισότητας. Πέντε μήνες αργότερα, καθώς ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, η Σκοτ δώρησε μεγάλα ποσά σε οργανισμούς που φρόντιζαν για δωρεάν γεύματα πολιτών όπως η Meals on Wheels και η Feeding America.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Μακένζι Σκοτ δεν έχει επικεντρωθεί σε έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως είναι το ίδρυμα Gates για την υγεία και το ίδρυμα του Τζεφ Μπέζος για την κλιματική αλλαγή. Ανταυτού, επιλέγει να λειτουργεί πιο τοπικά και με μικρότερης κλίμακας οργανισμούς για να λύσει ως «απο μηχανής θεός» τα προβλήματα που υπάρχουν μια συγκεκριμένη στιγμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μακένζι Σκοτ: Έδωσε 8,5 δισ. δολάρια σε δωρεές μέσα σε 12 μήνες - Ποιοι ήταν οι «τυχεροί»;

Διαγωνισμός 30 εκατ. δολαρίων για την ισότητα από τη Μελίντα Γκέιτς και τη Μακένζι Μπέζος

gazzetta
gazzetta reader insider insider