Ελλάδα
23-07-2021 | 11:55

Σαρηγιάννης: Στα 3.500 κρούσματα τον Αύγουστο - Αυξητική η τάση αλλά με μείωση ταχύτητας

Newsroom
Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Στα 3.500 κρούσματα τον Αύγουστο - Αυξητική η τάση αλλά με μείωση ταχύτητας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα αλλά και την κυτταρική μνήμη όσον αφορά τον κορονοιό, μίλησαν στον ΣΚΑΙ ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Είμαστε σε ήπια αυξητική τάση» σχολίασε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τα μοντέλα επεξεργασίας για την πορεία της πανδημίας κορονοιού στη χώρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το γεγονός ότι έχουμε μείωση της ταχύτητας αύξησης σημαίνει αφενός ότι ο πληθυσμός συνειδητοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα και έχει μια καλύτερη συμπεριφορά ως προς την τήρηση των μέτρων, αφετέρου ότι βοηθούν οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει, ακόμη κι αν η πορεία κι ο ρυθμός τους δεν φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Είχαμε πει εξ αρχής ότι μέσα Αυγούστου θα φτάναμε στα 3.500 κρούσματα, κάπου εκεί εκτιμούμε πως θα φτάσουμε και τώρα» τόνισε εκτιμώντας ειδικότερα πως τόσα κρούσματα αναμένουμε περί τις αρχές του Αυγούστου και προσθέτοντας πως η ραγδαία αύξηση που παρατηρούμε το προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή, συγκρατείται.

«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μια πτώση στην ταχύτητα», επεσήμανε.

Τα δεδομένα που συνεχώς προστίθενται θα πρέπει να μας προωθούν προς το να εμβολιαστούμε, και όχι προς το αντίθετο, και ένας από τους πολλούς λόγους που συνηγορούν ως προς αυτό είναι και η κυτταρική ανοσία, σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος εξηγώντας πως πέρα από τα αντισώματα που αναπτύσσονται στον οργανισμό μετά την νόσηση ή το εμβόλιο, υπάρχει και η κυτταρική μνήμη, δηλαδή η ικανότητα των κυττάρων μας να μαθαίνουν πώς να παράγουν αντισώματα.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.