Νετανιάχου: Εξαιρετική επιτυχία η επιχείρηση στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νετανιάχου: Εξαιρετική επιτυχία η επιχείρηση στη Γάζα
«Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όλα όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου», υποσχέθηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε σήμερα "εξαιρετική επιτυχία" την επίθεση του στρατού εναντίον παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων, αναμεσα τους η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

«Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά», δήλωσε ο Νετανιάχου σε δημοσιογράφους στο γενικό επιτελείο του στρατού στο Τελ Αβίβ το οποίο επισκέφθηκε για να ευχαριστήσει τους αξιωματικούς για την επιτυχία τους, έπειτα από 11 ημέρες πολύνεκρων εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμιστικής Χαμάς που διοικεί στη Γάζα.

«Η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση. «Εξοντώσαμε περισσότερους από 200 τρομοκράτες, μεταξύ τους 25 υψηλόβαθμα στελέχη».

«Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όλα όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου», υποσχέθηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε τη Χαμάς με «νέους κανόνες του παιχνιδιού» σε περίπτωση μελλοντικής στρατιωτικής δράσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των πλευρών.

Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά σε νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός. «Αλλάξαμε την εξίσωση όχι μόνο όσον αφορά την επιχείρηση, αλλά και όσον αφορά το μέλλον», είπε.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι «επιχειρησιακοί στόχοι επιτεύχθηκαν».

«Καταφέραμε πολύ σκληρό πλήγμα στη Χαμάς», δήλωσε ο Γκαντζ. «Μειώσαμε τις δυνατότητές της και τη φέραμε χρόνια πίσω».

Με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, το Ισραήλ και η Χαμάς ενέκριναν το απόγευμα της Πέμπτης την εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 243 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 66 παιδιών και πολλών μαχητών της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, και δώδεκα νεκρούς στο Ισραήλ -- ανάμεσά τους ένα εξάχρονο παιδί, μια 16χρονη έφηβη και ένας στρατιώτης.

«Εάν η Χαμάς νομίζει ότι θα δεχόμαστε να μας πυροβολεί, κάνει λάθος», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider