«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία - Πάνω από 35.000 σε 24ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία - Πάνω από 35.000 σε 24ώρες
Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 35.251 νέες μολύνσεις της νόσου σε σχέση με την Τετάρτη. Οι νεκροί από τον Covid-19 ξεπερνούν τους 53.600.

Τον υψηλότερο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η Πολωνία για το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 35.251 νέες μολύνσεις της νόσου σε σχέση με την Τετάρτη, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 2.356.970.

Η Πολωνία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 53.662 θύματα από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί οι Πολωνοί έσπευδαν να εγγραφούν για να εμβολιαστούν κατά της covid-19, αφού η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη διάρκεια της νύκτας άνοιξε την διαδικτυακή εφαρμογή για όλους τους ενήλικες άνω των 40 ετών, με αποτέλεσμα το σύστημα να καταρρεύσει.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Πολωνοί έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της covid-19, όμως ο σύμβουλος του Πολωνού προέδρου που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία, δήλωσε ότι λόγω του χαμηλού ποσοστού των πιο ηλικιωμένων πολιτών που εγγράφονταν για να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση αποφάσισε να διευρύνει την πρόσβαση στα εμβόλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider