Γαλλία: Σε 7 με 10 ημέρες η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Σε 7 με 10 ημέρες η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας 
Σε 7 με 10 ημέρες ενδέχεται να φτάσει στην κορύφωσή του το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.

Σε 7 με 10 ημέρες ενδέχεται να φτάσει στην κορύφωσή του το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, σε συνέχεια των νέων μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα φτάσουμε στην κορύφωση της πανδημίας σε 7 με 10 ημέρες», επεσήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του στο τέλος του μήνα.

«Μετά θα χρειαστούμε δύο επιπλέον εβδομάδες για να φτάσουμε στην κορύφωση του αριθμού των νοσηλευομένων στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτό ενδέχεται να συμβεί στο τέλος Απριλίου», εξήγησε ο Βεράν.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων στη Γαλλία έχει διπλασιαστεί από τον Φεβρουάριο, σε σχεδόν 40.000 κατά μέσο όρο. Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε τους 5.000 αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας τον μέγιστο αριθμό που είχε καταγραφεί στη διάρκεια του προηγούμενου lockdown διάρκειας έξι εβδομάδων.

Εχθές, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα μπαίνει για τρίτη φορά σε πανεθνικό lockdown, για τουλάχιστον έναν μήνα, ενώ τα σχολεία θα κλείσουν για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που απειλεί με κατάρρευση τα νοσοκομεία.

«Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς το έθνος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider