Σαρηγιάννης: Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από το άνοιγμα της λιανικής - Δύσκολες οι επόμενες 25 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από το άνοιγμα της λιανικής - Δύσκολες οι επόμενες 25 ημέρες
Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής κ. Σαρηγιάννης επισήμανε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα επιφέρει μεγάλη πίεση του ΕΣΥ, με τις επόμενες 25 ημέρες να είναι δύσκολες.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα επιφέρει μεγάλη πίεση του ΕΣΥ, ενώ οι επόμενες 25 ημέρες να είναι δύσκολες, επισήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η συγκεκριμένη χαλάρωση, λιανικό εμπόριο χωρίς πολύ μεγάλη επαφή, θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων. Θα επιφέρει πίεση στο ΕΣΥ. Στις 18 – 19 Απριλίου αναμένεται η αποκλιμάκωση στα κρούσματα. Άρα οι επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σχετικά με τα self – test ανέφερε πως «με τη μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία».

Και πρόσθεσε: «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider