Γερμανία: Υψηλότερος ο αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των νέων στο δεύτερο κύμα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Υψηλότερος ο αριθμός κρουσμάτων μεταξύ των νέων στο δεύτερο κύμα 
«Χάρη στα περιοριστικά μέτρα αποφεύχθηκαν δεκάδες χιλιάδες, κατά την εκτίμησή μου περισσότεροι από 100.000, θάνατοι στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες», είπε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Υψηλότερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων στο δεύτερο από ό,τι στο πρώτο κύμα του κορονοϊού. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 55 ετών, σύμφωνα με τον Λότερ Βίλερ, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

«Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα είναι πολύ υψηλότερος μεταξύ του νεότερων πολιτών από ό, τι ήταν στο πρώτο κύμα του κορονοϊού. Προφανώς, αυτό καθιστά πιο δύσκολη την καταπολέμηση του τρίτου κύματος του κορονοϊού (το οποίο κατά την άποψή του έχει ήδη ξεκινήσει), διότι αυτές οι ομάδες είναι πιο κινητικές και έχουν τις περισσότερες κοινωνικές και εργασιακές επαφές», είπε σήμερα σε διαδικτυακή του διάλεξη για τους φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Μονάχου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Έδωσε δε «ένα παράδειγμα: Στις αρχές Αυγούστου, όταν αναπτύχθηκε το δεύτερο κύμα, καταγράφονταν μέσα σε μία εβδομάδα 11 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στις ηλικίες μεταξύ 20-24 ετών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), τα κρούσματα ανέρχονται τώρα στα 95, δηλαδή είναι περισσότερα από ό, τι σε όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI, «τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 55 ετών. Στο πρώτο και το δεύτερο κύμα, μετά από την καταγραφείσα αύξηση στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, ο αριθμός των περιπτώσεων μεταξύ των ηλικιωμένων αυξήθηκε και αυτός με κάποια μικρή χρονική καθυστέρηση. Σε περίπτωση μεγάλου γενικού αριθμού κρουσμάτων, θα υπάρχουν και στις νεότερες ηλικιακές ομάδες πολλά κρούσματα, και οι συνέπειες στην υγεία τους θα μορούσαν μακροπρόσθεσμα να είναι σοβαρές έως θανατηφόρες», τόνισε.

Ο Βίλερ είπε επίσης στην διάλεξή του ότι «χάρη στα περιοριστικά μέτρα αποφεύχθηκαν δεκάδες χιλιάδες, κατά την εκτίμησή μου περισσότεροι από 100.000, θάνατοι στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες» και κάλεσε όλους τους πολίτες «να περιορίσουν τις επαφές τους στο ελάχιστο δυνατό και ιδίως να συναντούν πάντοτε τους ίδιους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider