Ελλάδα
05-12-2020 | 13:11

Κλειστοί έξι σταθμοί του Μετρό την Κυριακή – Ποιοι είναι

Μοιράσου το
Κλειστοί έξι σταθμοί του Μετρό την Κυριακή – Ποιοι είναι

Κλειστοί θα είναι αύριο Κυριακή, από τις 8 το πρωί, έξι σταθμοί του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις.

Απαγορεύονται την Κυριακή οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, απαγορεύονται, αύριο Κυριακή, οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως ίσχυσε και στην περίπτωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, έτσι και αύριο θα επιτρέπονται συναθροίσεις μέχρι τέσσερα άτομα.

Η απαγόρευση θα έχει ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής ως τα μεσάνυκτα της ίδιας μέρας.

Η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

-διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

-διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.