Ειδήσεις | Διεθνή
05-10-2020 | 12:35

Η Cineworld κλείνει τις αίθουσές της σε Βρετανία και σε ΗΠΑ

Μοιράσου το
Η Cineworld κλείνει τις αίθουσές της σε Βρετανία και σε ΗΠΑ

Η δεύτερη παγκοσμίως αλυσίδα κινηματογράφων στον κόσμο, Cineworld θα κλείσει όλες τις αίθουσές της στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, μέσα στην εβδομάδα, αφήνοντας έως και 45.000 ανθρώπους άνεργους.

Η Cineworld, η οποία αγωνίζεται να επιβιώσει μετά τον αντίκτυπο της κρίσης από τον νέο κορονοϊό στη βιομηχανία του κινηματογράφου, σύμφωνα με το Reuters, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι εξετάζει όλους τους τρόπους συγκέντρωσης επιπρόσθετων κεφαλαίων και κάνει γνωστό ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της και στις 536 Regal αίθουσές της στις ΗΠΑ και στις 127 Cineworld και Picturehouse αίθουσές της στη Βρετανία από τις 8 Οκτωβρίου.

H εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου όσον αφορά το κλείσιμο των αιθουσών της, αναφέρεται σήμερα στην ανακοίνωσή της στον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν, στις οποίες περιλαμβάνονται εκείνες του βοηθητικού προσωπικού, όπως καθαριστές και εργαζόμενοι στην ασφάλεια, μαζί με τους δικούς της υπαλλήλους.

Δεν διευκρινίζεται πότε θα ξανανοίξουν οι αίθουσες

«Η Cineworld θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ανακοινώσει οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια για την επανάληψη των δραστηριοτήτων της σε αυτές τις αγορές εν ευθέτω χρόνω, όταν οι βασικές αγορές θα έχουν πιο συγκεκριμένη καθοδήγηση για το καθεστώς της εκ νέου λειτουργίας τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζει πότε κρίνει πιθανό να ξανανοίξουν οι αίθουσές της.

Επισημαίνει παράλληλα ότι οι κύριες εμπορικές της προτεραιότητες περιορίστηκαν τώρα στην περικοπή των δαπανών και στη διατήρηση της ρευστότητάς της.

Υπενθυμίζεται ότι η Cineworld ξανάρχισε να ανοίγει τις αίθουσές της τον Ιούλιο όταν άρχισε η χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19, αλλά η περαιτέρω αναβολή της κυκλοφορίας της ταινίας του James Bond "No Time To Die" και άλλων ταινιών, όπως η "Black Widow" της Marvel, έδωσαν μια δυσοίωνη εικόνα για τους επόμενους μήνες.

«Χωρίς τις νέες αυτές κυκλοφορίες, η Cineworld δεν μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία την ανάσα δυνατών εμπορικών ταινιών που χρειάζονται για να σκεφθούν να επιστρέψουν στις αίθουσες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.