«Σπάει» τα κοντέρ η Apple ξεπερνώντας τα 2 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σπάει» τα κοντέρ η Apple ξεπερνώντας τα 2 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση
Μόλις δύο μήνες χρειάστηκαν για να φτάσει η αξία της εταιρείας στα 2 τρισ. δολάρια από 1,5 τρισ. δολάρια που ήταν στις 16 Ιουνίου.

Το «φραγμα» των 2 τρισ. δολάρια ξεπέρασε η Apple σε κεφαλαιοποίηση, και έτσι η εταιρεία από το Κουπερτίνο έγινε η πρώτη εταιρεία στα χρονικά που πέτυχε κάτι τέτοιο χάρη στο ράλι που καταγράφει η μετοχή της το τελευταίο τρίμηνο.



Η μετοχή του τεχνολικού κολοσσού ενισχύθηκε στα 467,81 δολάρια, ξεπερνώντας το όριο των 467,77 δολαρίων που απαιτούνταν για το ιστορικό ρεκόρ. Μόλις δύο μήνες χρειάστηκαν για να φτάσει η αξία της εταιρείας στα 2 τρισ. δολάρια από 1,5 τρισ. δολάρια που ήταν στις 16 Ιουνίου.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple έφτανε τα 348,8 δισ. δολάρια όταν ο Τιμ Κουκ μπήκε στο τιμόνι της εταιρείας στις 24 Αυγούστου 2011, και πλέον μετά από σχεδόν 9 χρόνια ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια.

insider



H Apple έκανε «πρεμιέρα» στη Wall Street μέσω δημόσιας προσφοράς (IPO) τον Δεκέμβριο του 1980 με τη μετοχή της να βρίσκεται 22 δολάρια, ενισχύοντας γρήγορα την κεφαλαιοποίησή της στα 2 δισ. δολάρια. Μετά από 26 χρόνια έφτασε τα 100 δισ. δολάρια το Μάιο του 2007, λίγο πριν από την έλευση του iPhone.

Τον Μάιο του 2010, η Apple ξεπέρασε τη Microsoft και έγινε η πιο πολύτιμη εταιρεία ενώ το 2012, η κεφαλαιοποίησή της αυξήθηκε από τα 400 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο στα 600 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, σε μόλις δηλαδή τέσσερις μήνες.

Τον Αύγουστο του 2018 έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που η αποτίμησή της έφτασε το 1 τρισ. δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών από μόνη της, η Apple θα αποτελούσε το 10ο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider