Crypto-επενδυτής: «Πρόβλημα» τα 60.000 δολάρια - «Υπεραγορασμένο» το bitcoin και μη-βιώσιμο το ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto-επενδυτής: «Πρόβλημα» τα 60.000 δολάρια - «Υπεραγορασμένο» το bitcoin και μη-βιώσιμο το ράλι
Ο hedge fund manager Μαρκ Γιούσκο, γνωστός για την bullish στάση του απέναντι στα bitcoin, πιστεύει ότι οι επενδυτές θα βγάλουν κέρδη λόγω του ραγδαίου ράλι του κρυπτονομίσματος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο hedge fund manager Μαρκ Γιούσκο, γνωστός για την bullish στάση του απέναντι στα bitcoin, πιστεύει ότι οι επενδυτές θα βγάλουν κέρδη λόγω του ραγδαίου ράλι του κρυπτονομίσματος τις τελευταίες εβδομάδες.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο CEO της Morgan Creek Capital Management στο CNBC την Παρασκευή. «Επίσης, δεν θα εκπλαγώ από μια μικρή παγίωση. Κοιτάξτε, έχουμε αυξηθεί κατά 40% αυτόν τον μήνα, μέσα σε μόλις 15 ημέρες».

Το bitcoin ξεπέρασε το όριο των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Απρίλιο την Παρασκευή. Η ανοδική κίνηση προήλθε από τον ενθουσιασμό γύρω από τις εξελίξεις στα bitcoin ETF.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι, προφανώς, επειδή οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι η έγκριση είναι πιθανότατα επικείμενη», δήλωσε ο Γιούσκο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα το bitcoin εδώ και πολύ καιρό».

Ωστόσο, αμφισβητεί τη βιωσιμότητα της τελευταίας ανόδου.

«Μια αναζωογονητική παύση που δεδομένου του πόσο υπερβολικά αγορασμένο είναι αυτή τη στιγμή δεν θα με εξέπληττε», είπε ο Γιούσκο.

Το bitcoin στα 250.000 δολάρια;

Οποιοδήποτε profit takingθα ήταν προσωρινό, σύμφωνα με τον Γιούσκο. Η πρόβλεψη του είναι πως το bitcoin θα φτάσει τα 250.000 δολάρια σε πέντε χρόνια.

«Είναι η κλασική προσφορά και ζήτηση. Ένα από τα ωραία πράγματα για το bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο είναι ότι έχει πεπερασμένη προσφορά», είπε. «Γνωρίζουμε καθημερινά για τα επόμενα 140 χρόνια πόσα bitcoin θα κοπούν μέσω της διαδικασίας εξόρυξης».

Σε πέντε χρόνια, ο Γιούσκο εκτιμά ότι η αξία του bitcoin όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση θα ισούται με χρυσό.

«Πιστεύω ότι το bitcoin έχει ήδη αντικαταστήσει τον χρυσό και τον αντικαθιστά. Είναι πλέον ψηφιακός χρυσός», σημείωσε ο Γιούσκο. «Είναι το τέλειο αποθεματικό αξίας».

Μέρος του συλλογισμού του περιλαμβάνει μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη αποπληθωρισμού. Είναι ένα σενάριο για το οποίο σπάνια μιλάμε καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει τις αυξήσεις του πληθωρισμού και την κρίση της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο Γιούσκο υποστηρίζει ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές είναι μια αντίδραση στους μαζικούς παγκόσμιους οικονομικούς αποκλεισμούς της περιόδου της πανδημίας.

«Η πιθανότητα να έχουμε πλήρη πληθωριστική περίοδο, νομίζω ότι είναι πραγματικά, πολύ χαμηλή», είπε. «Το φυσιολογικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια αποπληθωριστική σπείρα θανάτου. Αυτό συμβαίνει εδώ και μερικές δεκαετίες».

Αναφέρει τη γήρανση του πληθυσμού και τον αντίκτυπο των μαζικών μέτρων ενίσχυσης λόγω του κορονοϊού ως σημαντικούς καταλύτες.

«Έχουμε άσχημα δημογραφικά στοιχεία, πάρα πολλοί άνθρωποι φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Έχουμε πάρα πολλά χρέη», είπε ο Γιούσκο. «Όλα αυτά οδηγούν σε αποπληθωρισμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Μια «ανάσα» από το ρεκόρ - Εν αναμονή για την έναρξη διαπραγμάτευσης του ETF της ProShares

Ξεπερνά τα 62.000 δολάρια το Bitcoin, εν αναμονή του ETF της Wall Street

Το Bitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια - Υψηλό 6μήνου για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider