Ο Έλον Μασκ της Tesla έχασε 6 δισ. δολάρια σε μια μέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ της Tesla έχασε 6 δισ. δολάρια σε μια μέρα
Η βουτιά 17,18% στην οποία επιδόθηκε την Τετάρτη η μετοχή της Tesla «στέρησε» 5,9 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μασκ.

Σχεδόν 6 δισ. δολάρια έχασε μέσα σε μια μέρα ο Έλον Μασκ.

Η ελεύθερη πτώση στην οποία επιδόθηκε η μετοχή της Tesla στη Wall Street την Τετάρτη «έκοψε» 5,9 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μασκ.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε κατά 17,18% την Τετάρτη για να κλείσει στα 734,70 δολάρια (ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε 20%), μετά τις εξαγγελίες πως θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, που είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν αρχές Φεβρουαρίου. Οι καθυστερήσεις αποδίδονται στον οικονομικό αντίκτυπο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού διεθνώς.

«Το βάθρο» των δισεκατομμυριούχων

Η «ελεύθερη πτώση» της μετοχής την Τετάρτη ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και «έριξε» τον Μασκ στην 25η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index).

Η «βουτιά» των μετοχών της Tesla ήρθε μετά το εντυπωσιακό ράλι των δύο προηγούμενων ημερών, με τη μετοχή να ενισχύεται 19,9% τη Δευτέρα και 13,7% την Τρίτη. Αυτό το διήμερο ράλι της μετοχής ανέβασε τον Μασκ στην 20η θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη. Σήμερα η περιουσία του Μασκ εκτιμάται στα 39,3 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μασκ ξεκίνησε το 2020 στην 35η θέση του Bloomberg Billionaires Index, ενώ από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Tesla μετρά κέρδη 75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider