Συμφωνία Volkswagen Group και BP για ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία Volkswagen Group και BP για ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών
Δίκτυο ταχυφορτιστών Volkswagen και BP
Θα τοποθετηθούν 8.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη έως το 2024.

Η στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις εταιρείες πετρελαιοειδών, οι οποίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Προς αυτή την κατεύθυνση, η BP ανακοίνωσε την έναρξη της στρατηγικής της συνεργασίας με τον Όμιλο Volkswagen, για την τοποθέτηση σημείων ταχυφόρτισης στα πρατήριά της στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς ταχυφορτιστές που πρέπει να συνδεθούν σε κατάλληλο δίκτυο υψηλής τάσης, η Volkswagen και BP ακολουθούν μία πιο εύκολη λύση. Οι ταχυφορτιστές Flexpole του γερμανικού ομίλου – ισχύος 150kW και με δύο θέσεις φόρτισης ο κάθε ένας – διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρία, γεγονός που επιτρέπει την άμεση εγκατάσταση και λειτουργία τους.

Οι φορτιστές Flexpole συνδέονται απευθείας σε δίκτυο χαμηλής τάσης, περιορίζοντας το κόστος και κυρίως το χρόνο εγκατάστασης. Η ταχύτητα φόρτισης έως 150 kW μεταφράζεται σε – ανάλογα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο – επιπλέον αυτονομία έως 160 χλμ. σε μόλις 10 λεπτά!

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν εντός διετίας 4.000 σημεία φόρτισης στο δίκτυο της Aral (ανήκει στην BP) στη Γερμανία και σε αυτό της BP στην Μ. Βρετανία. Μέχρι τα τέλη του 2024 τα σημεία φόρτισης θα έχουν φθάσει τις 8.000, με αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες να υποδέχονται τους φορτιστές της κοινοπραξίας.

Τα ακριβή σημεία των συγκεκριμένων ταχυφορτιστών θα εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης των αυτοκινήτων Volkswagen, Seat και Skoda, όπως επίσης στην εφαρμογή φόρτισης Elli της Volkswagen.

«Η επένδυση σε κάθε μέρος της ηλεκτροκίνησης, από το λογισμικό έως τις μπαταρίες και το δίκτυο φόρτισης αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να κάνουμε την μετακίνηση πιο ασφαλή, πιο εύκολη και κλιματικά ουδέτερη», δήλωσε ο Χέρμπερτ Ντις, Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group. «Η απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας απαιτεί στενή συνεργασία από χώρα σε χώρα και από τομέα σε τομέα».

«Η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά στην μεταμόρφωση της BP σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας. Όταν συνεργάζονται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας, τότε οι προοπτικές που ανοίγονται είναι τεράστιες», σχολίασε ο Μπέρναντ Λούνεϊ, CEO της BP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider